Pages

Thursday, December 08, 2011

Kawan ku Dapat Baby - Aku bila lagi?

Ha tengok tajuk pun mesti orangsah tahu aku nak cerita pasal apa.Yela sekarang kan tengah musim orang bersalin. Dah tu bersalin mesti anak lelaki.Aku rasa sapa yg anak dorang lahir hujung tahun ni mesti lelaki..(kebanyakkannya)..Okay serius ni..
   
     Hari tu belek2 (tergerak) plak wall akak senior sek dulu.Die cakap yg adik die dh dpt baby, means dia dh jadi mak cik.Aik adik die yg mne?Adik die bwh die tu kawan aku tu la.Yang ganas otai kaki gengster mcm aku kt sekolah..Ha3 okay tipu jer mana ad aku gengster time sekolah dulu.
    Sungguh xpercaya aku bila mendengarnya yela sbb akk die cm die still tomboy kot time dh sek men..Tu la ak mmg xbajet die kawen awal daripada 2 orang akak2 die..

     Pastu dh dpt anak laki hjg bulan 11 ritu..amboi Wan, tak sangka betul ea, ganas2 ko kawen awal gak..Ha3 ke orang yg tomboy camtu akan kawen awal (except 4 ak yg maybe xkan kawen ho3)..

p/s: Dengar cerita Junior Komander ak pun dpt anak dh.Lelaki gak..Thniah!!

Friday, November 25, 2011

Ayat yang selalu aku dengar.

  Ko garang sangat kat budak laki. Tu yang dorang takut tu..
           Garangkah aku?
                Bukan ke kalau kita cakap dengan dak laki tak boleh suara menggoda except for our husband?
                    So sebab tu la aku garang..
                      Lagipun aku tak harap kawin dengan laki yang terpikat dengan aku sebab aku menggoda dan pandai gunakan ayat2 menggoda ni..
                       

Muka ko dengan si Mizi tu sama la.
    Ko couple la dgn die, mesti jodoh kuat..
        Hey , please la.Kalau korang nk ke kawen dgn laki muka serupa dengan ko?
           If u say yea, I say no..not for me. I will have a better husband.It's not really about being selfish but I'm just being my self.Thank you..

Untunglah....bla bla bla..
      Serius cakap aku MEMANG TAK SUKA GILER PERKATAAN UNTUNGLAH tu!
          Sikit - sikit untunglah bla bla bla..
             Kalau satu hari ada orang cakap macam tu depan aku, kena pelempang memang padan muka ko la.
                 Pe yang untung ntah. Aku pun xfaham.
                    Makan cereal pun "Untunglah makan cereal"
                       Ke ko dah lama hidup.Teringin nak makan penyepak aku?

Jangan la selfish sangat Aida.
     Kadang- kadang kita perlu selfish.
         Boleh ke kalau tiap - tiap minggu ko je yang kena buang sampai padahal ko buang sampai tak sampai 10% dari sampah yang ko buang?
            Adil ke kalau tiap - tiap minggu sampah tu ko buang (okay ak buang sampah seminggu 2 - 3 kali) berulat?
              Adil ke kalau sampai plastik sampai aku yang kena beli?
                 Adil ke kalau dorang boleh selfish tak buang sampah tapi aku kena considerate dorang tak buang sampah sebab dorang selfish?
                    Adil ke kalau aku je yang sentiasa buang sampah sampai kalau aku jerit - jerit minta tolong buka plasti lagi 1 sebab sampah dah berulat tapi takde orang nak tolong padahal dorang dengar jer?
                        Adil ke????

Serius cakap, dorang ni memang takde kesedaran ke hape?
       Kalau buka lampu toilet ke ruang depan ke, bilik sendiri ke, kalau tak de orang tak boleh ke tutup.
          Korang bajet bil elektrik tu free je ke kerajaan bayar?



Seriously cakap, "PASAL APA KORANG SELFISH SANGAT"
                            Hina sangat ke buang sampah tu?  
                                 Kalau macam tu, cukup la setakat ni je aku buangkan sampah korang.
                                   Pasni aku tutup mata jer.Tengok kuar tak ulat sampai besar gajah.

Thanks for your cooperation..

Saturday, November 19, 2011

Obes oh obes


Gemuk? Siapa yg nak jadi gemuk kan?Tp cmner plak bleh jadi gemuk kalau xnak.Btul x? Ada ke orang nak jadi gemuk?Tp mmg ad orang yg naik naik sikit berat badan sbb terlalu kurus n x seimbang dengan tinggi. Okay sebenarnya tulisan ni bukannya nak menghina orang yang bersaiz besar cuma meng'khabar'kan something.Korang ad bace paper x pasal Malaysia merupakan negara 1st place paling ramai orang OBESITI di Asia Tenggara dan ke 6 dalam negara Asia PAsific. Awesomenyer!! Kajian menunjukkan bahawa 60% orang kt Malaysia ni malas nk bersenam. Kalau nak g kedai depan rumah pun rela naik motor or kete.Aish cmner nak sihat kalau gerak sket pun nk guna motor kete. Pastu kira - kira 5 juta orang kt Malaysia menghidap darah tinggi. Ni la sbb mkn byk sgt fast food pastu bawak skali anak2 kecil biar skali sakit. ho3...Okay malas bebel panjang2 korang tengok info obesiti dan rawatannya.dekat link info sihat yea..da

Friday, November 11, 2011

Link Link Link

http://www.soompi.com/forums/topic/88940-variety-loveletter/

ingat link ni for Love Letter eng sub!!

Thursday, November 10, 2011

Design of Felt

  I have a new addiction now.Yeah menjahit dengan kain felt!!Walaupun hanya ada beberapa helai kain felt je which I buy at Daiso Japan at Sunway Pyramid..Hehehe before that biar saya perkenalkan kedai Daiso tersebut. Sebenarnya Daiso ni ad banyak cawangan kt KL the Curve, Selangor such as at sunway Jusco lagi.Ha3 carik la sendiri. Tapi yang penting kedai die awesome and murah!!!With just RM 5 u can have anything.Semuanya RM 5 jer!!!Dari barang rumah sampai untuk entertainment cm handphone, kain menjahit dsb.So I borong sumer , tp certain jer sbb balik naik bus.If not mmg penuh la kete..

Than, kain ni plak..Awal2 dulu beli kain yg dah siap just tinggal jahit jer.Okay I mean I x creative just like others, but sebenarnya I creative jugak.So many things yang saya buat, but colour is limited la.Okay2 nanti nak borong sbb along saya tinggal berdekatan dengan Daiso.So please borong byk..

Ni la contoh benda yang I buat menggunakan kain felt.Oh awesome ke?

This is my sister creation.Mcm pinkpanther tp actually an owl.ha3

Love is start.Tp lost while going to Sunway..

Elmo!!

My phone pouch.

Mine phone pouch and my sis..
Sebenarnya ad lagi but malas nk post kt sini.Saper yg berminat (minat ke) pm me.Ha3

p/s: nak ke?

Thursday, October 13, 2011

Happy Birthday Me!!!

  Wow..Tengs for my dearest friends yg give my surat n the Big Bang DVD.Yeah awesome wei..Tengs..
Okay sebenarnya tengs sangat2 to my mom and dad yg mlahirkan n membesarkan saya sehingga jadi besar cmni.Aik besar ke?Ha oke nk tdo sok kelas kul 8 cm nk bersemangat jer..Da..

Wednesday, September 28, 2011

Anything can happen

Okay (kenapa kalu start je tulis mesti mula dengan okay?habit la.ha).Okay sekarang berbalik kepada main atau tujuan aku menulis dan menaip dalam blog ni.Ala kalau aku dah mula menulis aka menaip dalam blog mesti yang mengarut jer.Aku kan memang suka tgk2 blog orang.Budak - budak zaman sekarang umur baru 13 thn cmtu dah ade blog.Pastu tulis ape2 ntah macam haram jer.Haish rosak budak - budak zaman sekarang.Aush takut aku bila bace FB dorg especially kalau grup2 yang aku "dipaksa masuk"..Okay aku bagi contoh ayat..


Okay xde..Lain kali kalu aku jumpe aku post.ha4

Monday, September 26, 2011

Not so me

Okay post ni kena buat cepat2..Nak azan dah and I'm fasting today.Sebenarnya kalu tengok dak2 especially yg minat Super Junior, I'm a little bit mcm tergelak bila tgk dorg gila - gila beli album artis korea.Why?Because album dorang bukannya murah.Kalau sekali keluar RM 70++ pastu siap ad versian A Band C.Pastu ad lg repackage.Dorg ni semua kaya giler ke?Kalau aku baik buat mkn je duit tu.Pastu nk beli tiket konsert lagi.Mbazir je bagi aku..Ha3 k la nk tggu azan ha..da..

Saturday, September 24, 2011

Kawan - kawan is the best!!

Mode lagu - Baek Ji Young Like Being Hit By a Bullet..

Okay2..Dalam sesi kali ni (okay kne cepat sbb td tin2 call ajak kuar g PKNS). aku akan ceritakan pasal kawan - kawan.Okay dalam istilah kawan - kawan ni or sahabat atau friends dalam english maksudnyer orang yang xder talian persaudaraan dengan kita.Maksudnyer die tak lahir sama mak atau ayah, dalam erti kata lain orang yang kita tak kenal angsung,pastu tup tup terus jadi baik.Macam aku, kawan2 baik aku time sek ren memang takde la sebab aku pindah randah atau dgn bahasa lain hidup nomad.Cukup tiga tahun ayah aku akan pindah dari satu tempat ni..Tapi bila aku masuk tentera sekolah asrama barulah ada kawan yang rapat atau nama lain besfren.Okay la tu dari ada orang langsung xde besfren kan..???

Ala sebenarnya aku tulis pasal besfren ni pun sebab tengok pic akak2 senior aku ha bergambar bagai nak rak dengan kawan2 dorg.Okay aku jeles okay.Sebab even dorg ada yang belajar OC pun still contact dgn kawan..OPpss aku mne ada kawan yg blaja kt OC ni.Ceh tp siyes dorg mmg baik sejak dari sekolah.

Berbalik kepada cerita aku, time atau masa aku sekolah aku mmg ada kawan 3org yg aku rapat, tapi sorang ni mmg aku rpat giler.Kemana2 mmg aku g kelas die n g bilik die.Cm melekat jer.Pastu naik diploma even aku lambat 1 sem, aku slalu gak la dtg bilik die sebb dah takdir kolej die dekat jer dgn aku.Naik degree aku same plak kos dgn die.(walaupun bukan pilihan aku..sob3)

Maka bertambah la kawan baik aku sbb kwn aku time sek dulu yg mcm sengal2 ubi pun same gak kos n dekat mereka tinggal.Aku pun harap persahabatan kteorg kekal walaupun sumer dh kawen mcm la akak2 senior aku yg umor dah 24.Ha3..

okay..Annyong

Thursday, September 22, 2011

Cinta.

Cinta?What is the mean of love? Okay2 ha sumer org suspen tgk ak post cmni.Sebenarnya xde pape pun yang aku nk tulis (eh2 maksud nyer menaip la kan.kt blog mane bleh tulis)..
Ni pun pasal kisah cinta kawan aku yang tak kesampaian.Kesian aku tgk (okay xtgk pun.Jauh kot cmner nk tgk) kwn aku yg suke someone ni tp orang tu suke orang lain.Sebenarnya salah die gak (hai mati aku kalu die bce ni, ko bce ke blog ak??) sebab tp confess kat orang yang die suke.Yela yang dak die minat tu pun salah gak.Awal2 mcm baik dgn die,for sure la orang lain akan ingat die suke kt kite..Betul x?Okay kalu xbetul angkt tangan..Ha3

Maka, kawan aku ni pun perasan la gak kan??...Pastu , tbe2 dak yg die ske tu ske means cm rapat dengan orang lain la.Maka lagu Shila Amzah pun keluar la.Patah seribu..Pastu kalu tgk couple tu pun mcm beribu sesalan..Ha3 saper suruh ko x nk confess kat budak tu??

Berbalik kepada kisah die, so mcm dh xd semangat nk hidup.Come on chill la beb.Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.Siap ckp ni la 1st time ak rse cmni.Aish ak lg lak xpernah rse ske kt orang.Ke aku yang xberani kot..Ha3 okay2 padahal dulu time sek dgn diploma ramai gak orang yang aku suke.Okay fine ak player ke?

Ha okay la.Aku nk makan dulu.Sebab hari ni aku puasa dan aku tak pergi amik makanan Jamuan Berbuka Puasa Puncak Perdana.Okay sekian..


I LOVE CHOI SIWON!!

Thursday, September 08, 2011

Scam penipuan dan sebagainya

Helo bertemu sekali lagi kte yerk..Hurm malas betul nak packing barang2 bawa balik uni even sikit je padahal brg yg nak kne packing..Okay, berdasarkan tajuk diatas, korang rase kenape ek?

Okay, firstly for me kalu scam2 ni aka penipuan ni selalu jer terjadi.Cth for me pernah kena tipu smpai rm300.mau meraung mak tahu.Kan2?Sbb I baik hati sgt la bg org pinjam duit balik indon..Okay fine benci giler skang.X pyh pinjam duit ak lg..

Okay padahal tgk Oprah Show td kt NTV7 la teringat pasal ni.Slalu gak la I dpt msg yg berbunyi mcm "Need help to transfer money...."..Okay seriously benda alah tu penipu.Haish mcm tu pun org bleh tertipu.

For me, kalu ad org tawarkan wang mcm kt FB tu, online je dpt duit or bekerja dari rumah, semua menipu..Lg2 MLM cmtu.Xpyh la dh kaya2 nk kaya lg..Eh2 perasan kaya plak...

Than, ad la gak yg tertipu dgn sindiket penipuan cinta online or what can be called romance scam.For those yg bercinta secara on9 especially yg bercinta dgn org putih aka mat salleh, sila hentikan.Wa3 sedap je ckp cmtu.Ala kalu xnak tertipu (if mmg btul that man real in life) tinggal kan aje..

ha okay lah befor I go gotta send a link here to know romance and dating scam in Nigerian and Russian scam..walawei..da..

Monday, September 05, 2011

My Cats.



Name : Lee Hongki
Nickname :  Hongki
Age : 6months
BOD: March 2011
Character : Makan nak beralas something, meowing with high pitch tone,ske masuk rmh..

p/s; sje nk tulis pasal my cat ni.Tbe terkenang pasal PETKNODE td.Sian sume kucing2 yg kne hantar boarding..Sob3..nanti kucing lain plak on da way..bye
mkn aiskrim xhengat dunia..

Friday, September 02, 2011

Selamat Hari Raya..

Tibe gambar tahun biler ntah..



Selamat Hari Raya to uolss...Ha3 tbe2 nak plak jadi meriah dah riuh rendah mase menaip karangan yang berjela2 ni.Alah, orang bukan nak bce pun kan?kan? Ha so how's ur raya?For me, jenis yang malas nk raye ni kre thn ni pecah rekod la kot.Yela I jarang giler g raye.Dah la xsolat raye, pastu bantai pas subuh tdo balik..Pe ntah anak dara ni kan?



Sungguh la tak rajin I ni..Kan2? ceh mak2 yang dengar pun terus cancel nk jadikan menantu.Okay2 kalu orang ajak tempat yang menjanjikan duit raya maybe I fikir 10x nak pergi..Ha3 padahal duit sendiri pun banyak gak..

So, next week dah nak balik univ.Pesal ntah tbe cam mamai sape ntah name classmate yg ramai2 tu..(okay padahal classmate ad belasan jer..)padahnyer xrapat dengan classmate..

So, next week mayb bleh jadi pencacai amik adik sebab mak ayah g hantar adik masuk UMT yg jauh tu..ha okay la..Bye uolss..

p/s:wei tedz padam la gmbr2 lame yg huduh tu..Guess nak letak pic yg ad dlm lappy ltk kt blog..ha3

Sunday, August 21, 2011

Segmen Pecah Perut Alepridz


Okay actually this is tagged by tin2..Okay2 kne buat ni.

SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ
 
jawapan ak..(ha3):

"Aku muntah depan taik kucing sebab aku perasan cantik"


Ha3 okay ak xtau cmner nak letak banner tu kan.I'm such a Blog idiot..

Feel free to tag yourselves..Especially NURUL AMIRA TAIB!!

Tuesday, August 16, 2011

I heart you..Yes u!!

   
    Just now I crying like crazy..Not really crazy but more than I ever did.Baru je nk basuh pinggan sambil minum air soya, tgk dh habis.Pe lg melalak la aku..Bulan puasa ak mmg suke air kacang soya.kalu boleh tiap2 hari minum pun xpe.cume mak ak jer yg xbg.Hari ni mak beli 2 pek..Ak dh bajet nk simpan pun terus letak dlm peti ais pas hbs buke.ayah ak balik je terus habis.Maka menangislah ak.Sob3..Ha tu jer nak ckp..

p/s:Soya I love you so much sampai rasa nak tanam depan rumah secara hidroponik..ha3

Friday, August 12, 2011

Congratulations to me.

     Okay2 firstly, CONGRATULATION to myself.Setelah sekian lama belajar memandu from Jun, barulah sekarang I gone through the test and passed.There's kwn yg ak bru kenal pastu tbe tak pas jalan (she's got only 10/20 and the passed score is 16/20).She cried heavily and then I started to pujuk die..aish kate pose mne bleh nanges kan? Okay la..Xd rezeki kot..Pastu org ckp JPJ yg jge ak jarang bagi org lulus.Okay la fine ak dpt 17/20..Die saiko ak mcm2 ak saiko die balik..Hampeh kan?ha3 okay2..

  Ni berbalik kepada kisah hidup ak.Yes, ak xdpt lagi lesen P.Yela baru smlm test kan?Pasni mak ayah cepat2 beli pelekat P tampal kt kete okay?Pasni kne la blaja drive kete AUTO plak..Why?Sbb sumer kete kt rmh ni jenis auto je.Melainkan kete Kancil angah tu nk letak kt rmh.Wah style la ak bleh bw..

Hurm pg td dh la tersubuh kul 7.30..Bangun cm pelik je..ak dh solat lum?Apa lg lari la amik wuduk sumer then solat..Pastu tdo balik..Alkisah nyer mimpi ak cm mamai giler. Time ak sekolah dulu ak ad best friend (?)..Xdela best friend sgt pun..Setakat ak kt kelas same dgn die dari darjah 3 (kot) smpai darjah 5..Pastu sek men ak sme kelas form 4 dgn form 5 dgn die..Bajet la kan..Okay yea2 nme die Helmi Nawawi..Giler mcm berborak dgn ak kan dlm mimpi ak kan td?Ha3 tu yg terekstreme sgt mimpi ak..Pastu ak mimpi gak classmate ak kt Puncak..Si rahim tu.Ntah pekebende ntah die buat dlm mimpi ak..Ha sorg lg kwn ak Hazman tu ak xsure kewujudan die dlm mimpi ak..

 Tapi benda yg paling xbest la dlm sekarang, adik ak selalu je carik kawan2 lame die kt FB..ak kalu carik pun xjumpe..Hampeh btol..Haa keylah tu je nk ckp..Caucincau..opss pose..

Friday, July 29, 2011

I think I'm Ugly

CL] Balkge useobojiman
Nae mame deulji anha
Nan yeppeuji anha areumdapji anha
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[BOM] Norael bulleobojiman
Amudo deutji anha
Nan yeppeuji anha areumdapji anha
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[DARA] Nan wae ireohke motnan geolkka
Eoddeokhamyeon nado neocheoreom hwanhage
Useobol su isseolkka

[MINJI] Ddo hwagana wae neul wanbyeokhaji mothae
I ggaejin geoul sok motnan moseubeul hyanghae
Tathagiman hae

[BOM] Chyeodabojima jigeum I neuggimi shilheonan
Eodironga sumgoman shipeo
Beoseo nago shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly

[MINJI] Nal shwipge ihaehandago hajima
Mot saenggigo bbiddoleojin nae maeumi neol
Wonmanghaljido molla

[BOM] Mal shikijima nan neowa eoulliji mothae
Geu jalnan nunbit sok chagawoon gashiki nal
Summakhige hae

[MINJI] Dagaojima neoui gwanshimjocha shilheo nan
Eodironga ddeonago shipeo sori chigo
Shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly

[DARA] All alone
I'm all alone x 2

Ddaddeuthamiran eopseo
Gyeoten amudo eopseo

All alone I'm all alone x 2
I'm always all alone

Ddaddeuthamiran eopseo
Gyeoten geu nugudo nal anajul saram eopseo

[CL] I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly


Eng
[CL] I’m trying to smile brightly but
I don’t like it
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2
[BOM] I’m trying to sing but
No one is listening
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2
[DARA] Why am I this ugly
What must I do for me to be able to smile brightly like you?
[MINJI] I’m getting angry again, why can’t I ever be perfect
I simply put the blame on my ugly appearance in this broken mirror
[BOM] Don’t look at me, I hate this feeling right now
I want to hide away somewhere, I want to escape
This world is full of lies
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly
[MINJI] Don’t tell me that you can understand me so easily
My ugly and crooked heart may even come to resent you
[BOM] Don’t force me to talk, I’m not right for you
The cold thorns inside that patronizing gaze suffocate me
[MINJI] Don’t come closer, I don’t even want your concern
I want to leave away to somewhere, I want to shout out
This world is full of lies
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly
[DARA] All alone
I’m all alone x 2
There is no such thing as warmth
There is no one by my side
All alone
I’m all alone x 2
I’m always alone
There’s no such thing as warmth
Next to my side, there’s not even anyone to embrace me
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be prety
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly
Translated by GEE @ ygladies.com

credit to owner..

Thursday, July 28, 2011

Ramadan Al - Mubarak 2011

Mode - Lagu Ugly 2NE1 via Arirang Cast.

    Xlama lagi dah nak pose balik..Hurm thn ni dpt la ak merasa duduk rmh 4bln sambil xbuat pape xcept for blaja kereta.Sabtu kalu xde aral, ak g la Segamat tgk PERKAD.Mak dh bebel ckp jauh n gne byk dwet.Yela sbb ak kne gne duit mak akaun ak smlm xbleh kuar duit plak..Okay tp klu hujan sabtu tu mayb ak xg kot..

   Ha berbalik kepada pembelajaran kereta ak, maybe 11 or 12 hb Ogos ak nk amik test jpr..Sbb mcm dh okay la gak..Tp still kena polish lagi biar bg style sket..

   Next sem ak nk kne bli Laptop bru la..X mampu gne laptop lme ni..Sob2..Tp ak mcm nk bli hp samsung corby yg baru gak..Best ad WiFi.

ha..k bye..da..annyong

Thursday, July 14, 2011

New Update from me..

 Update2!!Ha3 sejak sekian lama xupdate (?) maka sekaranglah mase nk update..Pelis2 ketepi sikit yea..Ha3 baru ad mood nk kuruskan badan dengan menari dengan lagu2 korea.Ha3 boleh la tu..Setakat lagu Super Junior dengan SNSD n TVXQ boleh la..Tbe mak ajak makan luar..haish kirim jela sbb kaki kanan ak sakit mcm tergeliat pusing ikut tarian Into The New Worlds SNSD..Okay my mom n dad dah beli kereta baru..Viva Elite.Ha ckp pasal kete ni, nk jugak la I ckp pasal kelas belajar kete I tu..Eh2 tbe berubah perangai..(alamat ak sensorg tgk Ghost Stories ni!!)..
    Cerita die pasal I kan selalu g kelas belajar kete xpernah miss even sekali.Amboi eksited la konon nk belajar kete.But selasa 12/7 I xg blaja sbb pening..Smlm tu mkn durian sambil minum milo..ad efek ke?Ada la!!Pastu Rabu esoknyer dah siap2 (fuh2 awal la kononnyer kul 7.15 dah siap mandi n buang tebiat pakai krim siang sumer ) tbe acik tu ckp kelas penuh orang..!!Aiish ak terus ckp mcm xpayah g kelas terus la.Dah la kalu ak hebat pun xpernah nak puji..Kalu bawa kete salah la baru ckp "Aish gagal la kalu mcm ni," ..aku ni dh la jenis yg kena mcm ckp "Okay bgus mcm tu.Tapi boleh bagus lagi..Okay yake note ea semua orang..Ha3..

     Okay disini saya nk senaraikan lagu2 yg menjadi pilihan kalau nk berkaraoke ..Eh2 sejak ble aida suke nyanyi2 ni?Okay I xminat sgt pun..Saje2 boleh la..Suare xsedap pun..ha3.

1. Linda Nanuwil punyer lagu tu..tajuk die ak xsure.
2. Pussy Cat Dolls - Stick with u.
3. Avril Lavigne - When You're gone
4. Jaclyn Victor - apa2 lagu la..
5. Agnes Monica - Matahari or Tak Ada Logika (ha3)..
6.Siti Nurhaliza - Apa2 lagu
7. Ning Baizura boleh?..

Car Playing while waiting for my pizza hut

Pose

azi wif Pikachu

Nor with Pikachu

Nah makan la..


Huda..kawan me belajar kete..Come back!Yeah
Ha3 saje jer.Post ak ni sgt2 la mengarut..Ha3 okay berbalik kepada cerita pakaikan tali leher kt Kyuhyun, lately ni mmg la I x fikir langsung pasal Super Junior especially I xminat sgt Kyuhyun..Tbe2 boleh plak mimpi die beratur depan I pastu ad org bising2 Kyuhyun xtahu pakai tie pastu I tolong la die..Sweet gitu..Okay la mlm td mimpi MBLAQ Seungho, Joon, Chundong..Lawak la mimpi itu..
p/s: ble nk dpt lesen P ni?

Tuesday, June 28, 2011

Win and win..

    Sape nk menang iPhone4, samsung galaxy tab dgn Nikon dslr?Yeah masuklah kontest Snek Ku kt fb nih...Singgah2 la FB buka la Shoyuemi Naked Turtle Online Game ni..okay!!!

Friday, June 24, 2011

A small post.

   Okay, after get my 1st sem result, that is not really and so not really happy with it, next I really need to finish my driving classes..I already attend the 5hours of ceramah what so ever, computer test that I got about 46/50..I really want a full mark but then I only read a day before the test ( bcoz I'm too busy bbq-ing with my sis).Even my friend; that i meet bcos we are tagged along mak cik ani (the person who wil teach us /me on how to drive and my driving license) that done it 2years ago and didn't pass it in her 2nd try get only 44 and she repeating the same chapter about the KEJARA about 3rd time already only get 44..okay fine that we passes along..Okay2 mengarut sangat..

     Then tinggal the 3 hours of practical after 3hours of ceramah bagai.Ble sy xtahu..Okay pastu really hope that I can pass the JPJ test driving kan sbb takut giler kan kalu x lepas..My mom and dad agreed to buy me a car..It maybe not really my own car coz they want a smaller car rather than the Wira that my dad use now..Less use of fuel..Lagipun kan senang kalu me want to get back to Puncak ..

    Itu pun if I pass the test.Hope pass la kan in 1st try..Ha btw I had a pretty little cat..He's so cute and we adopted in our family..Kesian die kecik2 xd ibu bapa..Kecik lagi kot..Okay next time I will post bout him and his cute picture..

p/s: Borang ptptn xhtr lg....
then sem depan beli MySecret untuk kurus..i think it's about RM299 kot time  tgk kt Nasi Lemak kopi O tadi..Okay da..

Monday, June 13, 2011

All About me..


   Okay dalam entry kali ini, saya akan menceritakan kejelesan saya terhadap org lain.Ala bukan jeles cmner..Kadang2 kalu tgk2 balik, dari dlu smpai sekarang, aku xberubah langsung..I mean it's not like I wanna change into some other people.Cre pemakaian aku pun sme jer dari dulu smpai sekarang.Cume ad org ckp I'm better in wearing heels dari dulu..Sebenarnya, I really interested in wearing heels dari dulu lg..Cume x berkesempatan jer nak beli.Skang dh ad duit (oh duit pt gak yg kne gne) mampu la beli..Okay..

     Next, kalu zaman sekarang org dh pakai tudung mcm Hana Tajima, I'm not really into it.Yelah, i'm see through spectacles..So it's difficult tu wear selendang or lycra tudung..Nampak la ak makin hodoh and so on..Ble tgk kwn2 sekolah ad yg makin advance..Contoh yg dh free hair and pkai tudung either using selendang and so on, xde la jeles ( ceh tipu padahal ak mmg jeles giler kot)..Ha3 masa memang merubah manusia.Okay fine..

    The next is about having a boyfriend..Ha3 tgk kwn2 dh ad boyfriend, sometimes I really think that I should have someone by my side..Tp sapelah nk ak..Muka dh la x cantik..Pendek plak tuh..(T_T)...Ak tny kwn2 ak cmner nk dptkan bf..Dorg ckp pe tau?

      "Ko kne lembut sikit aida.Garang sgt.Org pn takut kt ko"..Begitulah bak kte dorg..well dh perangai aku mcm tu.Karang macam menipu plak ble tg kperangai aku yg garang(?) cmni..Ha3 mesti dorg lari tgk ak..Well, ble ak fikir2 balik n tgk kwn2 ak gaduh dgn bf dorg, ak pk balik "Adakah aku akan gaduh gak kalu ak ad bf T?" sbb kdg2 dorg gaduh benda yg mcm kelakar la.Ntah la ak nk describe cmner pun ak xtahu nk ckp pe..Habislah bf ak t,bosan sebab aku terlalu hambar.Okay fine..Saya mmg hambar.Jgn jadikan sy gf anda.Sekian...ha3


Nikmatilah gmbr ini..
Mse kt Cha'ah.I guess it's when I'm in 2nd year high School..16thn


Maybe from 4..Ha..me rawks
Form 5 maybe,With Yatima, Cheeta, Zuu and Nik.Wearing my fav baju kurung

Part 2 or part 3..With Awie bf penutupan PERKAD..We're so fat that time rite?

Part 6 maybe..At kfc segamat..Credit to. Linda 

Outing with Yana, Basyi and Wana..Part 6

Sblm masuk dewan interview for ETR..wif wana

Dgn Tin2 (awesome kan?) before go to Marel's Wedding..


Konvokesyen..Tarikh 7 may kot.ha3 x ingt..



Sunday, June 12, 2011

Pictures pictures and picturesss

  Okay now I will upload a picture dlm phone ak (okay sbb mls giler kalu gne laptop ak kne gune usb drive yg byk dgn car reader handphone sbb usb laptop ak xdpt detect cardreader y kecik ni.kalu laptop ayh bleh plak)..Gmbr ni dari aku g Konvokesyen ak yg macam haram sbb sorg pun family aku xdtg..Should I say that I'm a little sad about not having family around me.Pastu balik terus berlari2 sbb ptg tu terus dh balik rumah..Okay2 considering pastu my sis kawen, I can be considerate sket..Okay  whatever.....Okay kedudukan picture bercampur2..ha3 but I tried to arrange it okay?


Spaghetti bolognoise makan kt Kenny Roger Roeaster dgn air susu pe ntah.All cost RM25..Meraung nk hbs kan.Included wif muffin.Xlalu ak mkn..Mkn pun cm nak termuntah.ha3


Esoknyer sewaktu mengambil jubah.I met Syakira!!But unfortunately x sempat borak dgn die..Pose depan pintu masuk dewan..Yeah

The Next day.selasa..At Sunway Pyramid

Esoknyer, me wit Syima and Ummi g Sunway..Ni kedai mknn yg ramai org beratur..Niat di hati nk cube la rse mknn dari thai ni.But lastly ad tulisan "NON HALAL"

Syima dan Ummi membeli beg..

Aku nk main Ice Skating!!Please2..Next time la..sob3

Tetap tunggu bus walaupun dh kul 9..Nasib baik bas nk ke puncak ad lg..ho rm50 g Puncak wei!!
Konvokesyen time!
Time menunggu nk masuk dewan..Wana dan Aza in da house

Time dkt dlm dewan.Sblh ak budak kedah tp amik library kt puncak..Patut mcm kenal.Tp poyo la..So aza duk sblh sy akhirnya..

Pemandangan time dh hbs konvo..kt padang tu..Hjn lebat kot..BF ak lalu kt tepi tu..sob3

Dlm bus nk balik tangkak.Smpai kul 9lbh la gak




Okay2 sekarang dah masuk bulan 6 punya pic.During my sister wedding day.


Aliya Zawani..Dalam masjid time ni..

My sister before the akad

We!~~

Ak yg interframe..Guess what?I'm only wear that purple baju kurung about 1hour..Sbb ak ingt malas nk kuar.ha3

Hari ke2 mak n ayh xd baru ingat nk g INO...
Yeah2 aida belanja aiskrimm..



Sabtu..Pasar tani..Epop pun ad jual wei.



Esok mak n ayh balik.Byk kot perubahan yg kteorg buat.Alihkan meja dgn kt ruang ats..Sure dorg terkejut tgk rumah begini (means begini dan begitu cantik.ha) dan anak mereka gemuk2 belaka sebab hari2 merengek nk makan even kalu mak ad pun bukannya bangun sarapan pun.Sje gatal suruh aku penat nak kene masak sarapan untuk dorang.Sengal sungguh adik2 sy..Hope mak beli mcm2 la..Kalu mampu nk bawak balik.BTW I'm still confius nk pilih my minor sbb xnak ad kelas hari jumaat..sob2 bleh balik rmh..mentang2 la dh tahu cmner nk balik rmh.ha3

TonyMoly shop Open in BP Mall!!!It's so nice with JongKi Oppa and Narsha unnie picture.The makeup looks like cupcake!~~


so..THE END..next time ad pic best2 trus upload.ha3

Saturday, June 11, 2011

Home Alone II

      Dalam artikel sebelum ini, aku pernah kne home alone sorg kan??Kan?But sebenarnya ak dgn dua org adik aku nih dh banyak kali kne ringgal..First time mse angah ak masuk UUM, mak n ayh hantar die kt Kedah and time tu plak Ain masuk diploma kt Segamat.Along time tu dh msk Unitar.Aku time tu duk kt Tampin time form 2..Adik ak beza yg Azi tu 1992 Nor 1996 (ha3 padahal mls nk kira)..Second time mse konvo angah ak.Time tu ak ktne xingt plak..Tampin gak kot..Ha3 ak mmg x ingat yg second time tu..This time (sbb mcm biasa cuti sem dan cuti sekolah) maka ak kne jge budak dua org ni..

      Mak ayh angah n abg epy naik kete g segamat.Pastu naik train 8hb mlm..Dorg akn balik sini isnin pagi la..Masalah yg kami hadapi ialah..LAPAR!!Tu belum lagi ak g keje~~!!Nasib la ak xkeje..Kejap2 lapa..Barulah rindu kt mak ckp LAPAR2x..ha3

    Masalahnyer ak kdg2 mls gak nk masak..Ha3..So tadi g INO beli sayur2an..Esok goreng mee la kot..Tp kne g pasar tani dulu..and then I'll update the picture sbb it's in my phone..Ha3..Okay bur bye..


p/s: Ukiss buat showcase free kt Pavi td..Sedeynyer sbb time tu ad kt rmh.Kalu kt S.A mesti bleh g tgk sbb FREE kot..Andmy husband and my brother is at PARIS..Himnae jusayo Oppa!!~~


Okay next time I will talk about orang bunian di belakang rumah saya..Sekian

Monday, June 06, 2011

My Sister Wedding..


   Actually ak kan mmg malas giler nk update blog ak..Tp sbb pkai laptop ayah n along dh ltk pic kawen akk ak yg angah ni, maka dgn senang nyer kalu nk update pasal her wedding day..Ha3 tp for ur info, I really malas nk masuk dlm hal2 kenduri kendara ni..Why?I don't know why rp I really malas la especially part berarak.Pagi tu pun ak bgun subuh pastu tdo kejap, kul 7.30pg baru mandi n siap2..Dorg dh g masjid dlu pastu ak nor azi along naik kete dgn ain g ke masjid kg Sungai Lurus..
 
Okay2 sarung cincin..
My niece dgn along saya..

Tgh nk nikah ni kot..

Baby Yoseobie..sme besday dgn Yoseob..

Fewit2..mkn xajak ak..Ha3 padahal ak jge Aliya time tu.

Pengantin yang berjalan2

Pengantin yang lme..Sorry dulu xde blog..ha3



ak interframe dgn adik ak..Patut crop tmpt sblh bubuh gmbr siwon or donghae..

alongku!!

Khemah meja mkn beradab



My mom and dad..Penat wo!!

Eating time..ak mls gler nk mkn kot time ni..


Gmbr atas permintaan ramai..My 2 sister!!


Bye..

5 jun tau time ni..ha3 ak mmg mls nk menghadiri kenduri kawen org..Kenduri kawen ak t cmner la ek?Ujan mse dorg nk berarak jela..pastu stop jap (time ujan tu ak jge aliya)..Xd bersanding2 cmni..Sedara mara dtg dgn jayanya..Tahniah kepada semua yang menghadiri majlis perkahwinan kakak saya kali ini..Oh tin2, ko xdtg angah aku kawen ea?Lain kali kena dtg tau!!



p/s: Tin kalu ko kawen t ak jd pengapit ko tau..Ha ak kawen ko xdtg siap la..(walaupun mungkin ko kawen dlu dr ak..sob3)
 

Template by BloggerCandy.com