Pages

Wednesday, September 28, 2011

Anything can happen

Okay (kenapa kalu start je tulis mesti mula dengan okay?habit la.ha).Okay sekarang berbalik kepada main atau tujuan aku menulis dan menaip dalam blog ni.Ala kalau aku dah mula menulis aka menaip dalam blog mesti yang mengarut jer.Aku kan memang suka tgk2 blog orang.Budak - budak zaman sekarang umur baru 13 thn cmtu dah ade blog.Pastu tulis ape2 ntah macam haram jer.Haish rosak budak - budak zaman sekarang.Aush takut aku bila bace FB dorg especially kalau grup2 yang aku "dipaksa masuk"..Okay aku bagi contoh ayat..


Okay xde..Lain kali kalu aku jumpe aku post.ha4

Monday, September 26, 2011

Not so me

Okay post ni kena buat cepat2..Nak azan dah and I'm fasting today.Sebenarnya kalu tengok dak2 especially yg minat Super Junior, I'm a little bit mcm tergelak bila tgk dorg gila - gila beli album artis korea.Why?Because album dorang bukannya murah.Kalau sekali keluar RM 70++ pastu siap ad versian A Band C.Pastu ad lg repackage.Dorg ni semua kaya giler ke?Kalau aku baik buat mkn je duit tu.Pastu nk beli tiket konsert lagi.Mbazir je bagi aku..Ha3 k la nk tggu azan ha..da..

Saturday, September 24, 2011

Kawan - kawan is the best!!

Mode lagu - Baek Ji Young Like Being Hit By a Bullet..

Okay2..Dalam sesi kali ni (okay kne cepat sbb td tin2 call ajak kuar g PKNS). aku akan ceritakan pasal kawan - kawan.Okay dalam istilah kawan - kawan ni or sahabat atau friends dalam english maksudnyer orang yang xder talian persaudaraan dengan kita.Maksudnyer die tak lahir sama mak atau ayah, dalam erti kata lain orang yang kita tak kenal angsung,pastu tup tup terus jadi baik.Macam aku, kawan2 baik aku time sek ren memang takde la sebab aku pindah randah atau dgn bahasa lain hidup nomad.Cukup tiga tahun ayah aku akan pindah dari satu tempat ni..Tapi bila aku masuk tentera sekolah asrama barulah ada kawan yang rapat atau nama lain besfren.Okay la tu dari ada orang langsung xde besfren kan..???

Ala sebenarnya aku tulis pasal besfren ni pun sebab tengok pic akak2 senior aku ha bergambar bagai nak rak dengan kawan2 dorg.Okay aku jeles okay.Sebab even dorg ada yang belajar OC pun still contact dgn kawan..OPpss aku mne ada kawan yg blaja kt OC ni.Ceh tp siyes dorg mmg baik sejak dari sekolah.

Berbalik kepada cerita aku, time atau masa aku sekolah aku mmg ada kawan 3org yg aku rapat, tapi sorang ni mmg aku rpat giler.Kemana2 mmg aku g kelas die n g bilik die.Cm melekat jer.Pastu naik diploma even aku lambat 1 sem, aku slalu gak la dtg bilik die sebb dah takdir kolej die dekat jer dgn aku.Naik degree aku same plak kos dgn die.(walaupun bukan pilihan aku..sob3)

Maka bertambah la kawan baik aku sbb kwn aku time sek dulu yg mcm sengal2 ubi pun same gak kos n dekat mereka tinggal.Aku pun harap persahabatan kteorg kekal walaupun sumer dh kawen mcm la akak2 senior aku yg umor dah 24.Ha3..

okay..Annyong

Thursday, September 22, 2011

Cinta.

Cinta?What is the mean of love? Okay2 ha sumer org suspen tgk ak post cmni.Sebenarnya xde pape pun yang aku nk tulis (eh2 maksud nyer menaip la kan.kt blog mane bleh tulis)..
Ni pun pasal kisah cinta kawan aku yang tak kesampaian.Kesian aku tgk (okay xtgk pun.Jauh kot cmner nk tgk) kwn aku yg suke someone ni tp orang tu suke orang lain.Sebenarnya salah die gak (hai mati aku kalu die bce ni, ko bce ke blog ak??) sebab tp confess kat orang yang die suke.Yela yang dak die minat tu pun salah gak.Awal2 mcm baik dgn die,for sure la orang lain akan ingat die suke kt kite..Betul x?Okay kalu xbetul angkt tangan..Ha3

Maka, kawan aku ni pun perasan la gak kan??...Pastu , tbe2 dak yg die ske tu ske means cm rapat dengan orang lain la.Maka lagu Shila Amzah pun keluar la.Patah seribu..Pastu kalu tgk couple tu pun mcm beribu sesalan..Ha3 saper suruh ko x nk confess kat budak tu??

Berbalik kepada kisah die, so mcm dh xd semangat nk hidup.Come on chill la beb.Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.Siap ckp ni la 1st time ak rse cmni.Aish ak lg lak xpernah rse ske kt orang.Ke aku yang xberani kot..Ha3 okay2 padahal dulu time sek dgn diploma ramai gak orang yang aku suke.Okay fine ak player ke?

Ha okay la.Aku nk makan dulu.Sebab hari ni aku puasa dan aku tak pergi amik makanan Jamuan Berbuka Puasa Puncak Perdana.Okay sekian..


I LOVE CHOI SIWON!!

Thursday, September 08, 2011

Scam penipuan dan sebagainya

Helo bertemu sekali lagi kte yerk..Hurm malas betul nak packing barang2 bawa balik uni even sikit je padahal brg yg nak kne packing..Okay, berdasarkan tajuk diatas, korang rase kenape ek?

Okay, firstly for me kalu scam2 ni aka penipuan ni selalu jer terjadi.Cth for me pernah kena tipu smpai rm300.mau meraung mak tahu.Kan2?Sbb I baik hati sgt la bg org pinjam duit balik indon..Okay fine benci giler skang.X pyh pinjam duit ak lg..

Okay padahal tgk Oprah Show td kt NTV7 la teringat pasal ni.Slalu gak la I dpt msg yg berbunyi mcm "Need help to transfer money...."..Okay seriously benda alah tu penipu.Haish mcm tu pun org bleh tertipu.

For me, kalu ad org tawarkan wang mcm kt FB tu, online je dpt duit or bekerja dari rumah, semua menipu..Lg2 MLM cmtu.Xpyh la dh kaya2 nk kaya lg..Eh2 perasan kaya plak...

Than, ad la gak yg tertipu dgn sindiket penipuan cinta online or what can be called romance scam.For those yg bercinta secara on9 especially yg bercinta dgn org putih aka mat salleh, sila hentikan.Wa3 sedap je ckp cmtu.Ala kalu xnak tertipu (if mmg btul that man real in life) tinggal kan aje..

ha okay lah befor I go gotta send a link here to know romance and dating scam in Nigerian and Russian scam..walawei..da..

Monday, September 05, 2011

My Cats.



Name : Lee Hongki
Nickname :  Hongki
Age : 6months
BOD: March 2011
Character : Makan nak beralas something, meowing with high pitch tone,ske masuk rmh..

p/s; sje nk tulis pasal my cat ni.Tbe terkenang pasal PETKNODE td.Sian sume kucing2 yg kne hantar boarding..Sob3..nanti kucing lain plak on da way..bye
mkn aiskrim xhengat dunia..

Friday, September 02, 2011

Selamat Hari Raya..

Tibe gambar tahun biler ntah..



Selamat Hari Raya to uolss...Ha3 tbe2 nak plak jadi meriah dah riuh rendah mase menaip karangan yang berjela2 ni.Alah, orang bukan nak bce pun kan?kan? Ha so how's ur raya?For me, jenis yang malas nk raye ni kre thn ni pecah rekod la kot.Yela I jarang giler g raye.Dah la xsolat raye, pastu bantai pas subuh tdo balik..Pe ntah anak dara ni kan?



Sungguh la tak rajin I ni..Kan2? ceh mak2 yang dengar pun terus cancel nk jadikan menantu.Okay2 kalu orang ajak tempat yang menjanjikan duit raya maybe I fikir 10x nak pergi..Ha3 padahal duit sendiri pun banyak gak..

So, next week dah nak balik univ.Pesal ntah tbe cam mamai sape ntah name classmate yg ramai2 tu..(okay padahal classmate ad belasan jer..)padahnyer xrapat dengan classmate..

So, next week mayb bleh jadi pencacai amik adik sebab mak ayah g hantar adik masuk UMT yg jauh tu..ha okay la..Bye uolss..

p/s:wei tedz padam la gmbr2 lame yg huduh tu..Guess nak letak pic yg ad dlm lappy ltk kt blog..ha3
 

Template by BloggerCandy.com