Pages

Monday, September 08, 2014

Hello New Semester

Yay!!Finally new semester!!Ada lagi 2 semester ahead..
Ha okay actually result sem lepas boleh la...
Means boleh la..hurm boleh la...
Okay I tukar bilik depan..Okay x?

Daftar Ahad ritu pastu terus g MATTA Fair..
Stor xg mintak kunci or mayb dorg akan buka kan..yeke?
Hari ni berkobar2 g kelas ak tgk jadual isnin mne ad kelas..
Aku pn dh pening nk tgk jadual kt mne..
Tp lect tu bgtau dh ad kelas hari ni.
Dalam senarai ad 4 org je..Pitam please....
Then..hurm lapar la plak kan..
Tapi malas nk g beli mkn...

Pagi tadi dh excited g kelas tp ak xtau kelas kt mne..
Then tgk jadual xd kelas pn hari ni..
Oh mai..eh my

Ha berita my friends dh kawen..(ad s ke x ea?)
Kalau die ajak bleh jumpa kwn sek ren
Mmg x ar die jemput ak.
Siot betul..


Sunday, June 01, 2014

End of the semester

Dah study week..Last week kteorg g Pulau Carey.Ada sekali pelajar New York Univ. Aku paling hina 1 je gmbar sendiri ak ambil.Tu pun ad org lain...Hurm..

Well, sekarang ni terasa ketakutan buat assignment in Malay..and nervous 1000x for final..
Ni dh jd mcm headache..
Okay tu jela.
Assignment ad 2 kena siapkan n htr..
Exam start 9 June...
And next week ad kelas ganti aka preparation class.

p/s: nervous like hell

Saturday, March 29, 2014

Benda yang aku benci kt dunia ni tapi orang lain buat juga….





Hai hai hai selamat sejahtera and apa khabar semua?he3 semalam dah post hari ni pun nak post lagi.So hari ni saya akan tulis dalam bahasa Malaysia la.So hari ni nak tulis pasal benda yang aku paling benci la kan..ha sekejap aku sekajap saya dh kenapa ni?Okay tak apa janji aku sendiri faham.Bukannya ada orang yang baca pun kan? Kalau ad sila la komen (memang tak de la aida perasan)
Topik hari ni pasal benda yang aku benci tapi orang sekeliling aku suka sangat buat.Aku rasa benda tu sangat tak elok okay sebenarnya tapi dorang suka juga nak buat


1)      Sapu sampah pastu tinggalkan kt luar pintu..
·         Ha macam mana yea orang macam ni?Aku ni duduk dalam bilik yang sorang2.Hari hari juga lah ak menyapu.Sebab kita rasa (okay maybe aku sorg je rasa) gembira bila suasana bersih dan suci.Cewah ayat seri murni gitu,Nampak bersih senang kalau solat nanti.Xd la kotor ke apa ke.Ni budak2 depan bilik aku sekitar area2 ni kalau sapu sampah hari2 (maybe dorg sibuk- bersangka baik) xd la banyak sgt sampah sarap y dorg hasilkan yang mostly rambut dgn habuk2 biasa.Tapi ni seminggu sekali (or mayb longer than that) sapu sampa. Then, sampah tu yang temasuk habuk2 kecil serta rambut, sapu letak kat luar pintu.aku memang geram gila dengan perempuan pemalas cmni.Aku pn sapu smpah gak.Tak ad pengaut sampah pakai la surat khabar ke.Xd surat khabar?Korbankanlah kertas A4 y lelama tu.Nanti esok lusa pakai la balik.Jangan la buang tiap2 kali habis menyapu.Masalahnya sampah tu ak terus ad kt lorong bjalan tu.Lama2 ko masuk keluar bilik either masuk dalam bilik ko balik atau masuk bilik orang lain tmasuk bilik ak yang kt depan ko.Nasib la budak sebelah bilik aku ni rajin balik.So, xd la dia buat smpah n sapu kt luar..So budak y sapu sampah ke luar bilik die (bdk bilik sebelah dia pn sama masalahnya) xd makna la ak nak 1 bilik dengan ko sem depan.Rela duduk bilik sorg2 dari duduk dengan orang yg pengotor mcm roommate adik ak..

2)      The second pengotor..
·         Ni pengotor yang dalam tandas..Ha sebenarnya ini memang geli.Kenapa aku cakap mcm tu plak?Cuba korang image , dekat rumah korang basuh pinggan mangkuk y korang guna utk makan dalam mesin basuh? Xd la kt sini dorg basuh pinggan dalam mesin basuh.But, tu just mcm bandingan jela.Sebab kt sini ad sinki guna utk basuh baju tp dorg basuh pinggan megi dengan kuah2 siap tinggal mee dalam tu.basuh bersih2 pn ak tetap geli..Same goes to sinki gosok gigi.Dorang buang air milo ke hapa ntah.Then, air dalam sinki tu tkumpul, jadi baki2 coklat tu ad tepi sinki.Geli sangat2..Dulu ak bersihkan la tp skang malas dh.Dorg sendiri pun selfish..Xd maknanya ak nk bersihkan..

3)      Buka lagu kuat2 dalam bilik pastu jemput kawan dtg gossip ramai2 mcm budak time diploma.

·         Ini ayat patut kasi sentap sikit utk org bilik dakat dengan toilet.Aku rasa semua orang tahu kegunaan earphone iaitu supaya ko boleh dengar lagu ke radio ke ckp kt henpon endiri dengar xyah bagi org lain dengar sekali lagi yanh ko minat.The problem is, budak ni suka sangat nak share semua benda yang dia dengar dengan kteorg.Hatta buka radio, dengar lagu feveret die semua aku especially kena dengar.Sampaikan time ak nak solat zohor pn dalam lepas waktu azan sbb kelas ak kul 2, mesti dia buka lagu Secondhand Serenade It’s not over.Mang aik aku suka gak lag utu tapi xd la sampai dengar kuat2 pastu ulang sepuluh 18 kali.Benci ak wei..Kalau study mlm2 lagi hina kalau die buka radio.Dengar sendiri sudah..

·         Memandangkan budak bilik dekat toilet tu sebelah die tu geng gak, so selalu la dorg ajak geng2 lain datang.Selalu malam kalau dorg bkumpul dalam bilik, sur buka pintu sb bilik kteorg kecil dan busuk (bilik dorg la)..Pastu borak kuat2 ngumpat gossip tu ak xkesah la.Tapi bising macam budak2 zaman diploma dulu.Wei adik2 semua, sekarang korang dh budak Master kot.Sila la berubah.Ak nk study pn terganggu dengan gelak ketawa korg semua yang menyakitkan hati..

4)      Follow the law and rules
·         Kolej ak sekarang ad buat spot check and inspection bagi semua pelajar follow la rules kolej.Ak memang org yang suka follow rules (pfftt)..Tapi bagi ak masak dalam bilik is so not cool girl.Knape?Sbb rice cooker tu xsesuai guna dlm bilik yang voltan elektrik sikit mcm kolej ni.Nanti litar pintas segala siapa nak tnggung?But, lecturer ak ckp tunggulah nanti awak xd duit..Doa2 la ak selalu mampu utk makan.Xyah masak dlm bilik sebab sure ad rasa takut2 dan sangsi kepada setiap inspection yg ad kt kolej.Lagi pun mknn bukannya mahal kt sini.Aku pun makan sekali sehari je..ha3

5)      Ambil makanan ingatlah orang kampong
·         Kes ni terjadi la baru2 ni.Orang makan makanan yang ada then bila org lain yg keluar tadi balik, tengok mknn tinggal sikit.Kesian dorg.Maksud ak makan biarlah beragak.Tengok orang lain dapat ke tidak.Ak ni hidup dalam keluarga yang semua kena beri sama rata.Kalau ad 4 biji, bahagi adil2 dgn 8 org.Biar semua rasa.Kes mcm ni mengingatkan ak kepada group gathering ak 2012 kt Skytrek.Ak sumpah dorg memeang kejam sebab dorg lupa aku xmkn lagi kek SR tu then bagi ak baki mknn je.Memang la sumpah ak mls join grup bodo tu lagi.Ckp je group uniform, tapi kebjikan langsung xde.Dah la ak bayar..Shit..So smpai sekarang dendam masih membara..Lantak korg la cmner..he3

6)      And lastly , respect the elder
·         Ini wide range of respect.Tapi yang ak nk tekankan dekat sini, pasal bagi org tua seat dalam train sbb ak ni dh kena naik train je skang.Kadang2 ak perasan org muda pnm alas nk bagi seat kt makcik2 yg dh tua ni.Kesian dorg berdiri lama2.Orang lain buat hal masing2 je.benci ak tengok dorg ni.Walhal bukannya mati pn bagi makcik tu duduk.Kalau mak korg sure korg sedih..Tengok la  nanti korg dh tua.What goes around comes around..

p/s: sadly today my Mak sister (mak long) passed away today..Al-Fatihah..



Friday, March 28, 2014

End March, Hello April

April is coming soon and today is Howon's birthday!!!Yay ..On Monday is Tin2's birthday..And actually last Saturday, I'm able to repair my laptop.Hopefully I'll able to play OD MW3 on my laptop after this .If not,
I'm gonna cry a bucket..

He3..
Btw, the plane is found ended on Hindi Ocean...No one were survive..Sadly..
And boycott by the China people..that sucks...

ja...ja..algesumida..ha3 this is what Sung Si Kyung oppa love to said during his FM Music City This is Sung Si Kyung that I'm listening rite now..

Today, supposed the methodology class start at 3 but the lecturer had something to do, that the class canceled on last minute.And the next extra class just will start at 5.Most of the student just get back but I stayed...Till 7 pm people!!Yes 7 pm..

Well, there's something that happen on wed that make me happy.On tuesday I'm really craving for some domino's pizza but cannot get hold of the bus to go buy some pizza.But then, the next day our leturer ask us is it okay to have pizza after this class?Wow , it's really made my day..ha3

But actually today suppose to be the start of TT Alive at KLCC but it get cancelled due to the plane crash accident..

And this Monday, I'll go to mid to buy some necessity..Some books and mayb some foods..Hungry to death...

p/s: gonna write some fanfic story of wgm..yeah my english suck.same as you..hewhew

Thursday, March 13, 2014

The Haze, Water and Plane

Hi hi hi semua!!Hari ni dah sebulan la kiranya kt UKM tp kalau tolak2 balik smua mmg xsmpai la sebulan.Hari tu hjg bulan lepas sempat la ak blk rmh
Hurm kolej ak mmg selalu je ad air...So, xd la risau sgt
Kolej lain mmg xd air.Tp kira dh okay la sikit.
Sekarang, tetiba hari ni haze melanda sbb mayb org sibuk isu MH370 y hilang secara tiba2 b4 smpai beijing sabtu lepas.Dh 5 hari hilang.Doa2 cpt la jumpa.
Isu trending smpai kes pukul anak kt sweden pn mcm dh xd org cover..

Okay, 28 ni (yay birthday howon!!!) ad Twin Towers Alive 2014.Ak pn buatkan poster 4 si Tedz tu
24 ni birthday tin2..

Kelas?Setakat ni okay je.Ak ambil 4 class je sem ni.Hope dpt la buat 3 sem je..Mmg itu la harapan fakulti..
Eh...itu jela

Isnin hari tu derma darah..Pastu mmg mcm nk pitam.So skang tinggal lebam je kt tgn..
Really need to go somewhere..Dh mcm org gila duk bilik sensorg..Eh..

p/s: Howon howon!!

Saturday, February 15, 2014

A new Chapter

Finally!!!
I'm a Master's Degree Student of UKM!!
Baru daftar Selasa 11 feb lepas..
Intisari dia..

11 Feb 2014
6.00 Pagi
Bangun, solat subuh mandi gosok baju

7.30 pagi
Gerak ke Bangi guna Waze okay

9.00++ pagi
Makan kt rnr jap

11.00++
Sampai daftar dsd

2.00 ptg
Mohon kolej dpt Kolej Ibrahim Yaakub

Okay tu kira settle tp y xbestnya duk bilik sorg2.So time awal2 mmg xd kawan.Memandangkan ayah cuti n dorg balik rabu, so ak pn balik tangkak sekali.
Tambah2 sebab nk beli n bawa iron n kettle.Biasalah ak duk bilik sorg2 ni.Ni pn rse mcm menyesal xbw baju kurung byk2,Yela sbb time hari tu je bonet kereta dah penuh..

Dalam perjalanan balik dari Tangkak pn sbbkan panas mmg ad bomba tgh padam kebakaran kt tepi jalan highway..

My matric card
Azi pn dh balik UMT semalam..
Oh btw Andy telah di JUMPAI 27th Jan y lalu..
Sekarang dia dh gemuk

Hari ni?
Sejak khamis last day ak makan something edible, smpai harini ak xmkn food lagi.Asyik biskut dgn milo aje.Ni pn ak teringat ikan bilis y masin gila mkn la dgn biskut wheetameal.Nk g bli mkn ntah mana pn ak xtau..Esok bru kedai makan buka..
Isnin ni ad perjumpaan dgn fakulti...he3

da..
p/s: doakan ak dpt makan..   

Sunday, January 26, 2014

Happy Not-So New Year

Yeah ...
New year pn telah berlalu about few days pn.Nearly chineses new year btw..
Hurm I already 25 years old if taken into Islamic Calendar..
Hewhew
Apa yang terbaru?

Saya dah pindah..Yeah moving is good.Especially if you're moving in a town..Well said kan?
Ha i lost my cat Andy during the pindah..how come a?
Andy2...cmner nk cari dia balik?

Okay and finally..jeng jeng jeng...
I will be attending Master's Degree in UKM!!!
Will start daftar on the 11th Feb..Entah ayah boleh hantar or not?
Well much more will be write here...

Before this end..
Present you with my fav vid this year...
Eh?


p/s: This song is from their musical adapt from the movie "Ghost"
                                       Three Little Words
 

Template by BloggerCandy.com