Pages

Wednesday, June 24, 2015

Salam Ramadan!!

Assalamualaikum!!!apa khabar semua??Kala ini aku tengah dekat library cuba untuk siapkan proposal tesis aku next sem..Aku baru je balik isnin kelmarin (yeke kelmarin?) .Hari isnin last week mak ambik terus dgn sedikit barang - barang yang boleh bawa balik.Balik Tangkak jap, makan durian pastu esok balik BP.Andy dh tunggu depan pintu.Sian die..

Dapat la aku merasa puasa kejap kt sini.Aku balik sini isnin hari tu. Naik bas kul 11 sampai TBS kul 1.30..Solat2 kejap pastu kul 3 baru dpt train.Giler lama tunggu!!!Dalam train y memang xbleh blah kenapa aku je y mesti bagi orang tempat duduk. Macam la dalam dunia ni aku je yang baik..Pening kepala aku. Bulan puasa kot.Buat la baik..Zzzz.Pastu buka beli kt KUO je.

Semalam buka dgn Syima..Hari ni mayb buka sama lagi..Oh ak kena keluar bilik Jumaat sebab ad org lain nk check in kolej kan..Kena ambil kunci stor sendiri..

Macam nak keluar esok beli mknn sikit, tapi kalau xsiap lagi proposal aku ni cmner kan??Nak belikan mak cherry tomato yang sedap tu selain juadah buka and sahur..Ngeh3..

p/s: sedap plak lagu 2PM album My House ni..Ohsem..

Tuesday, June 02, 2015

MADE

Okay post kali ini ada kaitan dengan Big Bang. Aku dah dengar lagu Bang Bang Bang and download MV tp lagu We Like 2 Party aku tak dengar lagi. MV die keluar 5hb ni. Berbalik kepada album tu, bagi aku lagu Bang3x mcm kurang best la.Kalau yang minat sure korang suka..
Actually IIFA award bagi Indian Film Festival buat kt Malaysia tahun ni.6 ke 7hb.Ada Anil Kapoor..!!Aku ulang Anil Kapoor!!!He3 rse macam nak pergi je kan??

Bulan ni besday mak aku..Lusa mak ak pegi Shah Alam g kilang barangan vintage yang aku cek ntah ada ke x.Ke aku yang xpandai check??
Pastu aku tengah memikirkan tajuk apa yang aku nak tulis bagi kesan perindustrian. Mula2 nak buat pasal pendidikan, pastu ni mcm nk buat pasal integriti tapi mcm kesan negatif macam penebangan hutan berleluasa macam lagi best.Padahal esok nak kena present ni..
Subjek politik pun aku xbuat lagi satu hapa pun padahal nak kena hantar next week.Matilah ko aida..
Cincai boncai kang..

Oh nanti aku nak g Mid Valley/Gardens nak beli Olive Oil kt Cold Storage.Mcm nk beli skali sesame oil, scoop aiskrim, gelang cantik2 dll..

Eh pasai apa lembab benor internet ni?Stress aku okay...
Nak cerita pasal apa lagi?Recap kalau aku tengok post aku yang lelama, mencarut pun ada dlm fb ni..Ha gelak sensorang aku bacanya.
Sekarang macam dah matang, nak tulis pape pun fikir 1000x okay.Jangan ingat tak de orang baca. (okay perasan je lebih sebab yang baca pun yang mana menarik je)

Ha aku baru teringat apa yang aku nak tulis sebenarnya.Ingat tak aku ada seorang kawan sek men yang aku rapat lepas hbs SPM.means 2007.Kteorg lost contact (sebenarnya lebih kepada die yang xjawab call and message aku) last year time sem 1.Ntah pasal ntah mamat tu dah ad gf kot sebab tu dh xmsg aku bagai.Macam kelakar plak sebab aku akan avoid bila nak story pasal die either dengan adik aku or mak aku.Sebab family aku pun kenal die.Yela aku kan BBM die guna blackberry mak aku,Die pn BBM dengan adik aku.Hampeh btul..Rse mcm kelakar plak.Sebab ada rasa2 mcm kena tinggal dengan bf tanpa sebarang berita.Mungkin lemas ke, pengsan ke, hilang ingatan ke..Ha yang last tu mugnkin sebab kat twitter pn aku dh xnmpk die (okay aku xcheck xsgt pn tp kalau ad sukan tenis sure die post kata sokongan kt Federrer and Murray)..

Perasaan aku?Macam sedih la.Aku kawan dengan die (baik giler) since 2007 but tetiba 2014 hilang maam angin..)  Lagu apa yang menggambarkan perasaan aku?
Good Luck?Boleh la kot tp mcm xlogik sebab bukan BF aku pun kan..

[Hyunseung] Good luck baby
Good luck to you
Kkok haengbokhaeya hae
Neoman boneun nal
Neo hanabakke eopdeon
Nal dugo tteonagatdamyeon

[Yoseob] Good luck baby
Good luck to you
Nugureul mannado
Niga naege namgin sangcheomankeum neon
Deo haengbokhaeya hae

Ha malas translate eng.Sendiri mau faham..Me u










Friday, May 29, 2015

All About me..

28 Feb hari tu dpt anak sedara lelaki..Habib Imtiyaz namanya..
Cuti puasa (sem) ayah ajak nk g melawat dorg kt kedah..
ha tu je k bai..

ME YOU

SESAJE NAK BUAT BALIK..MENGARUT OR X?
 
RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN
NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends. Everyone tagged has to do the same thing.



IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
MIRACLE - SUPER JUNIOR

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
LOVES BRING SEPARATION - SON HO YOUNG

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL
HATE U, LOVE U - SUPER JUNIOR

HOW DO YOU FEEL TODAY?
SINGING GOT BETTER - AILEE

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
 I'M DIFFERENT - HI SUHYUN

WHAT'S YOUR MOTTO?
BLACK - G-DRAGON

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
CROOKED - G-DRAGON

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
IN FRONT OF MIRROR - GLAM
 

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
SOME - JUNG GI GO FT SOYOU

WHAT IS 2 + 2?
ONE WAY LOVE - HYORIN

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
OPPSS - G.Na

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
GOOD DAY - IU

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
PRETTY LINGERIE - G.Na

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
SHOWER LATER - GARY

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING
KAU KEKASIHKU - SITI NURHALIZA

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
SHADOW - B2st

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
DRIVE - BEASR/B2ST

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
STUPID IN LOVE - MAD CLOWN FT SOYOU

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
GLASS BEAD - G-FRIEND

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
TMR MR - SNSD

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
PURPLE LINE - DBSK

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
ME YOU - SAN E FT BAEK YE RIN 15&

Assignment dan Malas

Semua orang ada sifat malas tapi sifat malas aku memang melampau - lampau.Kenapa?
Sebab aku ada 2 subjek and each ada 3 - so enam (1 tu sbb aku ambik lect tu jd supervisor tesis, so mcm xbuat lg)..
Tu sebab selalu sangat balik rumah, and then internet dh xdpt kt kolej, pastu maxis tetiba xbleh pkai kt Kolej then boleh then xboleh balik..

Berdasarkan apa yang aku belajar sem ni subjek Politik la..

Pembinaan Negara Bangsa..

Actually Malaysia ni pembinaan negara bangsa ataupun Nation State beza dengan negara lain yg ada satu kaum mcm Jepun Korea etc..Why? sebab dorg semua sewarna kulit, seagama dan sebagainya. Kat Malaysia ni plak ada pelbagai kaum, etnik agama apatah lagi.Jadi susah sebenarnya sebab dorg masih ada sifat perkauman..Percaya ke x? Aku x rasis langsung okay.Ini hanya sekadar pendapat aku dan berdasarkan pembacaan buku - buku ilmu..Maka PM pun tubuhkan 1Malaysia yang mcm satu modal/modul kearah pembentukan negara bangsa.
Yela, kalau kita tanya orang Indonesia biasanya even kalau dorg Cina dsb, dorg tetap gelar dorg org Indonesia tapi kalau kita Malaysian tapi still dibahagikan kepada kaum2..
That's why susahnya kita nak bina negara bangsa sebab semangat perkauman masih tebal.Tapi kira okay bagi aku sebab macam istimewanya Malaysia sebab masih kekalkan kaum2 yang ada bukan asimilasikan semua macam negara - negara lain..
Ha lagi satu aku kena buat assignment kritis buku Benedict Anderson..Malas tu tebal..
Then pasal pluralism and primordialisme..

Subjek industri pula kteorg dpt artikel (grup ak) Industrial Society and It's Future..Masa baca aku fikir orang yang tulis ni berfikiran negatif, mcm komunis je..Then, tgk2 die dlm penjara sebab bunuh orang.Pandai tapi tula terlalu pandai pun xelok gak..Kena plak penjara seumur hidup kalau xsilap ak since 1998..Well artikel tu pasal modern society yang terlalu bergantung kepada technology till tak ad kuasa sendiri, manusia tak berkuasa penuh kerana perlu bergantung kepada orang lain untuk hidup..
Lagi, pasal kesan proses perindustrian.Aku ingat nak buat pasal pendidikan tapi pasal integriti pun okay gak kan???
Tesis? Aku fikir macam okay je kalau buat pasal green tech tapi fikir2 kalau buat pasal culture preferences in buying things pn okay gak....

p/s: g library buat apa ntah..Eh ni pasal ada kwn sek ren ak ajak ak g mines BBW ni?Pe cer ni
Hurm cte Producer tu tayang Jumaat Sabtu rupanya.Patutlah payah benor nk kuar kt tv..can't wait!!

Several reasons why I can’t married early..




Ha3 zaman sekarang kira ramai juga yang berlumba – lumba untuk berkahwin awal..Bagi aku bagus la sebab elak zina.Kan zaman sekarang pergaulan yang bebas membawa kepada zina pastu buang anak. Macam yang kita selalu baca dan dengar di akhbar – akhbar dan juga berita. Namun, yela kawen awal pastu muda mentah masih tak tahu asam garam hidup di dunia ni tetiba kena jaga laki, kena jaga bini.Tu yang sebab kahwin awal, janda/duda awal. Tapi tu kira dah macam jodoh dia la juga. Aku tak de la cakap semua orang yang kahwin muda akan bercerai. Tapi mostly memang macam tu. After kahwin baru sedar yang pasangan kita sebenarnya tak sesuai. Last – last jalan penyelesaian adalah penceraian. Kalau cerai tak de anak bagus lah tapi kalau dah beranak pinak memang sakit la..
Eh aku ni melalut aje okay..padahal sebenarnya aku nak cerita la kenapa la aku ni bukan jenis yang patut berkahwin awal walaupun aku dah ambil kursus pra perkahwinan 5 tahun yang lalu…Ha rse macam baru semalam je aku g kursus tersebut.Toing!!!
Oh nak tahu kenapa aku tetiba emo cerita pasal ni? Hurm sebab kecoh pasal budak perempuan yang kahwin dengan laki korea tu. Apalah sangat wei. Budak tu pandai kot. Kalau aku pandai pun mestilah orang korea pun pandang aku.Aku ni hanyalah pelajar siswazah kos plak ntah pape kan?? Actually dorg dah kawen setahun yang lepas pn..Ha after raya kot dorg kawen. Skang dorg kt korea budak perempuan tu tengah exchange student kt Sungdae wei!!Tempat yang aku nk further study sosiologi!!Pastu kawan2 pun stok kawen dengan orang foreigner kan..Memang tak boleh blah… Siot wei!! Ha pedulikan dia, ni sekarang nak cerita pasal aku la.Pasal apa? Pasal kenapa aku tak boleh berkahwin in this exact age..
Umur aku dh nak masuk 26 okay tahun ni but still aku masih student, no working experience pastu result exam semua hampeh – hampeh je..nasib la master ni aku cam jadi pandai sikit..Sikit jela.
Bagi aku antara sebab utama aku tak boleh kawen sekarang (walaupun dah layak bebenor ) adalah kerana makan pakai pun mak bapak tanggung. Ha kos sara hidup aku dari sekolah asrama dulu smpai master ni pun aku masih guna duit mak ayah aku. Nak kena bayar balik tu separuh dari hidup aku. Kalau aku kahwin nanti dahlah pakai duit dorg sebab aku tak kerja lagi (okay ngarut) pastu aku kena bayar balik hutang – hutang aku semua. Barulah boleh hidup dengan lega..Lega ke?
Pastu aku ni jenis yang sensitive..kan pastu hari – hari nak kol mak..Mampu aku nak kahwin and tinggal jejauh (korea esp)..Tak dapat aku bayangkan budak tu kawen umur 21/22 tahun..menangis aku wei sebab time tu ak still tengah belajar degree lagi..Okay sila pitam..
And still aku malas nk memasak untuk orang lain sebab bak kata adik aku kalau aku memasak mesti pening kepala..Memang pun.Rasa macam nak muntah semua..
Memandangkan aku tak ada abang dalam kehidupan aku ni sebab adik beradik aku semua perempuan maka aku memang awkward giler dengan lelaki except ayah aku la..pastu aku memang suka macam layan budak laki ala – ala mak tiri gitu. Kasar je. Yela sebab memang tak biasa. Takkan la aku nak menggedik dengan dorang plak. Tak tahu la aku mcm mana aku nk layan dorg..
Tapi yang paling tak boleh blah alas an aku adalah…aku mana ad bf semua. Aku tak pandai ambik hati lelaki ni.Lantak hang la. Aku tak faham perasaan dorg. Yela kalau dah tak ad jodoh aku tak kahwin nk buat camner..Aku jaga la mak ayah aku sampai aku tua..well2…kan..hidup2…

p/s: it’s life.just bear with it…meow..ha sepupu ak y umo 21 pn dh nk kawen Sep ni.Untunglah kawen kawan sekolah..Aku?

Sunday, April 05, 2015

Pening pening pening

Ha nyanyi sikit lagu Pening Ezlynn ft Datuk M Daud Kilau..Okay ak nak ucapkan takziah kepada keluarga Tan Sri Dr Jamaluddin Jarjis yang meninggal dunia semalam..Al - Fatihah...

Okay berbalik kepada kepeningan aku adalah okay sbb ak tdo petang semalam.So memang pening.Eh Jumaat ritu ak beli buku .Habis dh baucer..Rase nk g bli lagi plak..

Pastu ak rse mcm nk keluar g bli bekalan makanan tp kang aku beli mengarut2 dh la org ckp brg naik harga..

Oh ha tajuk research ak kene reject, Ni ak dlm dilema nak buat tajuk apa?Ada 2 tajuk pasal GST and BB1M..Pening la plak..kan2?

Hari tu isnin 30hb ak balik sini (UKM) rupa2nya xd kelas..Hampeh..Pastu buat la tajuk tesis separuh hati je.Nasib kena reject.Kalau x malu je isi cm hampeh.

So, sejak dari isnin mlm hp ak xbleh on.Pastu Khamis dlm kul 5 ak gunting rmbt sendiri.Lol..
Jumaat bli buku lepas lega hp ak bleh charge.Pastu ak delete most of my pic kt fb, remove group komander dgn 89ers...

Semalam ak habiskan quote BB ak dgn g Pusanika sbb library x buka..Pastu bli mkn, solat mkn tdo mkn solat mlm pening,Ni pagi ni ak solat tdo pening lagi basuh baju mandi sidai baju..
Alhamdulillah pening dh hilang skang.Cuma lapa je.
Lately ak ad suka 3 buah lagi dr 3 org artist..Minah dari Girl's Day I'm a woman too, Miss A Only You dan Exo Call Me Baby..he3



p/s: ha tu je..k bai.da

Saturday, March 21, 2015

Semester 3 here we come

This sem giler hectic coz aku dah banyak kali reject tajuk sendiri nak buat research.Belum lagi kalau ak dh buat siap2 lect aka sv reject.Matilah ak.Aku ingat nak buat quantitatif je tp fikir - fikir balik nampak sangat mcm student degree je kan?Sure nanti time viva kena hentam.Takut la plak. Awal2 mcm nk buat pasal kanser dan perawatan dalam Islam, pening la plak.Then, nak buat pasal orang OKU deaf tp fikir2 balik pitam ak kalau buat interview ak still xpandai bahasa isyarat..Last2 ak tanya adik ak, suh buat sal kanser dalam kalangan kanak - kanak. Aku tanya budak dalam kelas, buat je pasal obesiti budak2..Ingat nak tukar gak sebab takut xmampu, tapi try jela..Hurm pitam jela..Janji ak dapat buat.Ni x g cari SV lagi..Pitam..


p/s: hurm doalah ayah ak cepat sihat.tula makan xhengat dunia..

Monday, February 09, 2015

Nak cerita sikit

Ha ak rasa tahun 2015 ni mula dengan tak berapa nak best tapi aku harap akan berakhir dengan bestnye..
Awal - awal hari tu aku nk print assignment tapi dh smpai bawah tgk2 isi xd.Naik la balik bilik kena on balik laptop nasib hibernate je.Pastu turun balik print lari2 hantar kt bilik Dr Chan.

Okay tu memang pitam sebab kolej ak memang tinggi.
Pastu ntah dh nk dekat exam hari Jumaat, khamis awal2 bulan 1 gak laptop ak xbleh on...Tu la sengal mlm tu ntah godek2 apa ntah..Tapi ak mmg berjanji dgn diri ak nk g tengok the Hobbit sbb azi dh g jge Hani kt Kedah..
Padahal bleh je g format kt kedai CC tp ak xperasan tu semua.Aku terus g Low Yatt walaupun ak sesat sebab lama dh xg sana.
Pastu kena dlm RM120 aku g tengok The Hobbit (okay mlm ak mimpi la dwarf semua) 
Balik study ,,Semua dlm D terformat kecuali y kt local C..
Habis musnah semua

Ha lepas tu ak dload cite Dujun Let's Eat..Best kot...

Lagi? Last week Isnin atuk Tin2 meninggal.Inalillah..Sedih ak sob3..
Lagi?22 naik sem. aka 23...
oh ak dpt surat bayar ptptn sbb ak xbuat surat penangguhan..Sng je byr kt Pej Pos..Sbb mls nk tukar alamat pn satu hal..
Amboi..
Eh?
K bai..

Happy happy new year

Pergh dh bertahun baru aku nak up-date blog.
Bukan apa aku memang gaban malas..
Semester baru dh nk bermula tapi aku tak tahu nak buat research apa yang senang..
LAgi satu ak kalau bab nk tengok result sem lepas memang berdebar..
Biasa la kita kan bukan budak pandai tapi ada hati nak sambung Master,,
Pitam,,

okay bye
 

Template by BloggerCandy.com