Pages

Friday, December 31, 2010

2010 Hopes and wishes

Syyuuh..Oh Hyunseung!!Beast 13th Jan in Malaysia!!
    Lagi beberapa jam tahun 2010 gonna be end.Oppss rini cuti kan?Sempena Malaysia menang Piala Suzuki (AFF).Ha3 ntah knape ak asyik terfikir sal penjaga gol tu.He3 bukan pe ni sbb tgk blog gf die yg Linda tunjuk smlm.Seriously, xnak fikirkan pasal die laie.Ha3 papepun you looks Japanese smpai my mom pun ckp "Pandai nyer die ckp Melayu" ha3
    Okay sepanjang 2010 ni, banyak yang pahit dan manis aku lalui..
Yang pahit:

1) Tak dapat grad 3pointer..Part 6 memang disaster la.(even part 2 pun  sme je result nyer..hahaha...)
2) Gangguan dari mereka yang xdikenali.Ntah sape la bagi no celcom aku kt orang2 yang x aku kenali.Hello kalu nk bagi jugak, mintak la permission aku dulu boleh?Kalu xbgtau sape yg bagi mau aku hamun budak tu.Aku xske la berkenalan dgn orang yang aku xkenal.Please okay?Be gentleman.Xkan la kt sekitar ko xd perempuan ko nk?Wei annoying betul la!!!

Habis dah yang pahit (yg aku ingat la setakat ini..)
Yang manis plak?
1)Aku beli hp Lollipop.Memang best function die walaupun terbang RM750 aku..Xpe pelaburan gak tu.Xyah beli camera plak..
2) Pe yang aku nak ak dapt.Cth beg ungu yang cantik, mak belikan jam, kasut supra dan ll..
Gambar xd kena mengena dgn artikel
3) Masuk degree.Hurm walaupun aku dah berkali - kali cakap mse part 5 nak amik system, tapi ble kuar result ak xnak amik system untuk degree.Pastu bila dapat system untuk degree, aku fikir "Mcm subjek system ni ikut ak plak.Dan macam takdir aku sme kos dgn tin2 (yela walaupun aku letak pilihan no 4.Kan ad lg subj HR dgn SA.Nk jugak ikut Tin2 dgn Kikie.T snang mintak tunjuk aja ye!)

Okay I hope next year gonna be much more exciting than this year.
AMIN..

Saturday, December 25, 2010

Home Alone

   Ni entah kali keberapa kali saya keseorangan.Okay pape jelah sbb padahal mmg diri sendiri xnak ikot sbb nk menghabiskan cuti dengan kucing - kucing kesygn Okay wtv sbb malas mandi 2 yg xnak pegi. Dah la internet xkuat.Tbe2 teringat benda - benda yang nk kena bawak.Ape ek?Surat tawaran, surat pengesahan, xray, medical checkup, borang bayaran bimb, slip periksa MUET nk kne bw ke?gambar dgn salinan IC parents dan sy dengan pengesahan skali..

  Actually, aku dah search banyak kali dekat dalam yg borang tawaran tu, tp die jz kte bw salinan brg - brg mcm surat tawaran, slip gaji, dan yg kne bawa lain - lain la.Benda yang xd boleh ke ak bawa tanpa semua itu? Okay fine bawak jela nanti.

  Esok, aku rasi mcm nk lari g BP Mall plak.Sorg - sorg pun best gak.Aku nk beli pen sumer.Kne kuarkan duit dlm BIMB yg ad lagi RM50 tu rsenyer.Boleh ke ak g?Karang mak xkasi plak.(eh kasi ni mcm sida - sida kena kasi plak..hohohohooo..).Okay fine kalu xdpt pergi xpayah pergi..

My 1st spaghetti
   Haritu kwn aku msg tny ak dpt kos pe.Aku ckp la dapat system.Die kte xnak tukar ke?Takut xbleh bawa.Aku kte InsyaAllah boleh la.Dah rezeki aku kt situ.Aku xd la rse cm subjek system susah.Subj rekod lagi susah..(ha3 sbb tiap2 sem dpt C+) shal giler!!(oppss).Tapi aku pikir gak, nak tukar kos dah sekian..Sempat ke?Mcm ad byk masalah plak nk kne buat surat la dan sebagainya..Leceh sangat - sangat.Well, mmg mse dpt tu ak terpikir "Mampukah aku bawak kos ni?" tapi kalu xd usaha mestilah hancus...Maka aku kena lebih berusaha untuk dapatkan yang terbaik dalam hidup ni..

   Kesimpulannya, aku kena la belajar bersungguh - sungguh sbb kos aku ni lg susah dari kos library..Ha3 xd la kos library senang, tp kos ak kne berfikir.Oh tidak..Maka marilah bersama - sama berusaha yea untuk tahun depan.



tin2 dan Jay dan pakcik die, Jackie Chan

Plastik kasut Supra.Hurm dah ad  kaler lain..~~Sigh
SELAMAT TAHUN BARU 2011 - USAHA TANGGA KEJAYAAN!!MAJULAH AIDA UNTUK SIWON..(ha3 mengarut)

Tuesday, December 21, 2010

Time capsule

    Lately , suke bebenar sy mengupdate..(eh2 gune perkataan saya pula, mungkin lebih bersopan santun hahaha)..Okay back to the topic..Tujuan menulis dalam blog ini sekali lagi sebagai time capsule.Sy selalu mendengar orang menggunakan blog sebagai time capsule.Bila ad benda yg nak simpan, i will keep it here and then after a years or more, buka balik tgk fullfill tak my wish.
     
    Then, pastinyer semua orang ad wish yang pasti nk di accomplishkan before his or her die.Ha3 kantoi pengaruh The Buried Life..What you wanna do before you die..(wish ni x la termasuk the religion wish mcm berkhatam beramai - ramai (hahaha) menunaikan Haji dan Umrah)

  1. Marrying popular people - Inilah antara wish sejak kecil. Actually I can't really remember it.But suddenly my sis sai "Aida, ko bukan ke nak kawen dgn artis (or in other meaning popular la).Okay I got it.Mase first time know Super Junior Donghae terus nak kawen dgn die.Well banyak sangat persamaan.Okay tang name tu sangat kot..Then, ramai sgt suke Donghae, terus tukar minat ke Siwon (padhal lg ramai orang ske die..) okay bye. xtercapai kot.
  2. Going to Korea - I really hope this wish come true.But rather than going to this , baik hantar my parent to perform Hajj kan?I really wish to go there either with my bestfriend Tin2 or with my sister.Hopefully, dapat la pergi kesana after I grad from degree and dah ad permanent works..Okay Tin2 jom!!
  3. Going to Korean artist konsert - i can' pick which one to go but sbb Super Junior ticket concert will get higher after this, I don't know if i will go watch them..The price might be more than rm 280 for the lowest kan?Unless someone or epop nak support.Ha3 so rather than that baik watch Beast or U-kiss..yeah.
 Okay ini je my wish for this time being.Hopefully when I open back this time capsule, may one of this wish came true.Eh came ke come?Oh rini xd letrik.

Friday, December 17, 2010

The Shopping And Gifts..

  Dalam entry sblm ni , telah dibeitahu sy kuar ke BP Mall kan?Ha inilah barang - barangnyer.Termasuklah hadiah besday yg baru dpat.Thanks Mak and Tin2 for the gift.Really appreciate it a lot!!Pic yg ptt letak dlm entry sblm ni xdpt masukkan sbb gne my dad's laptop.Pic dlm my laptop.Okay?
Jam tangan Avon hadiah dari mak..

Set Nano White!!

Topi Hadiah dari Tin2..Thanks
Kasut Supra yg mahal.Cm bigbang!
BlackAnt Sweater.Beli kt Izumens













p/s: Komsert Beast ak nak pergi!!!

Sunday, December 12, 2010

BP Mall here we come..

    Seperti yang dijanjikan, maka akhirnya cik Fatin Nazira smpai juga ke rumah saya.Sempat bertemu kucing sayang aku yang dah jadi penakut ble nmpk orang ramai kt rumah , Taecyeon..Bertolak ke BP Mall kul 12lby smpai pulak kul 1.10 cm tu la..Tin dtg dgn Mira..


    Memandangkan ad PC Fair smpai Ahad, so g tgk brg - brg yang boleh di beli kt sane..Ak beli mouse aje.Pastu Tin2 blanje kt Pizza Hut!!Makan pastu gi jalan - jalan lagi.Smpai dh xtau nk g mne.Pastu nk masuk Pacific, air strawberry xhbs lg so g main the "Claw" ala mainan yang amik2 barang tu.Dapat la mashimaro sebijik..Style letak dalam kete ayah..He3 pastu masuk Pacific trus nampak Booth Nano White..Yes I'm a Nano White user okay!Sampai Tasya pun ckp ak ni kaya smpai semua jenis barang - barang Nano White ak ad..Ad dlm bentuk set yg memang kalu beli banyak - banyak memang mahal..Tin2 beli tp ak ckp kejap lg la sbb nk cari Friskies kucing - kucing ak kt rmh tu..

   Memandangkan Nor ada call nk dtg BP Mall, ak pun ingat nk tggu mak je.Ajak mak g booth tu pastu ak beli barang dgn Tin2 lg..Aku bagi mak duit suruh beli set Nano aku...Dah mak beli banyak giler so dpt beg yg gempak giler!!


    Pastu g beli tali handphone aku and tin2 bagi hadiah topi..Ada byk topi kt situ.Tp ad topi yg ak tgk cm cun je tp xnk la.Topi tu mcm topi SNSD Genie.Ad hitam dan puith.Malamnyer ak tgk MV Sistar How Dare You dorg gne topi tu..Aiyhs menyesal xbeli!!Ha3. Pastu alang - alang mak ayah dan Nor pun ad skali, aku ajak la mak beli kasut Supra yang aku nk sangat tu..Tanya org tu yg ad tulis Death tu mne kan, Yes ad lagi!!
Ingat nk beli yang tu tp yang ak beli skang ni mcm lg cantik..Harga die pun cantik kot!RM 109..Ha mari telan kahak korang tengok ak belanja RM 150 sehari.Okay la tu.Semua duit gaji ak sebagai Komander selama 5 semester.


      Nak tgk Topi yang tin2 bagi?Kasut Supra saya?Set Nano White yang masih ad baki RM 48 kne byr kt mak sbb baru bagi RM 50 je?Okay lain kali sy post pic die..Kali ini tgk je pe yg ad..

Friday, December 10, 2010

Grad On Time

   Klise giler meaning die..Sedey wei!!Baru ingat grad 3pointer but dpt 2.95 je..Ceh tp ak pn ckp (dan org lain ckp) sem ni susah cm cipan..Atleast ak lulus sumer..Tgk la dpt mne..

p/s: smlm ak nmpk dlm kereta budak mke cam Onew!!Lee JinKi!! Okay sekarang cube cari kete saga merah maroon kt ats die ad mcm tmpt letak brg..Okay..Anak die skali imbas cm onew..ha3

Thursday, December 02, 2010

Oh! My Lady yang menghampakan..

                  Dah tgk Oh! My Lady?Cerita yang Tin2 suh ak download awl thn hari tu..Wei nasib baik x penat2 kan diri download cerita 16 episod tu..Nasib baik lah jugak ak xlupa diri sampai beli dvd original cerita tu..
     Why? Sebab cerita tu hambar kot..Kalau aku la jd wife Siwon, aku cakap kt die..

                   "Oppa, xpayah berlakon cerita ni.Mcm xbest je jalan cerita die...Watak x mencabar langsung," ujarku kepada Siwon..
                    "Tak boleh la kalau macam tu.Oppa dah sign kontrak,"balas Siwon..

                  Cerita ni yang aku watak die tetap pendirian hanyalah Reporter Han sahaja.Elok la die tetap dgn pendirian diri untuk terus follow cerita SungMinWoo tu...Bagi aku watak2 yang ad..

Watak utama : Sung Min Woo..(Choi Siwon)
           Perangai die dlm cerita ni xboleh di duga.Kalau perangai ko baik mcm mne pun, xkan awal2 xske budak kecik tu, tbe2 je sbb tgk budak kt tepi jalan kne tinggal dgn mak die boleh trus sayang kt anak die..Mengarut betul.Pastu asyik tgk die praktis musikal tu aje...Tunjuk la sikit yang die ad improve dalam bidang lakonan.Ni tunjuk yang die berlakon musikal dgn commercial plak..Pastu kalau nmpk Yura terus meleleh air liur..Tak masuk akal benar..Benci ar ak!!!Girlfriend die yang lahirkan Ye-Eun pun xnmpk batang hidung habis mcm tu aje..Pelik sungguh pelik..Pasal yang blackmailed mengenai eksiden motor dulu, xd pun bgtau..Xfaham betul aku dengan orang yang buat cerita ni..Hambar..Pastu tbe2 je die nk kawen dgn Gae Hwa..Mcm nak habiskan cerita ni cepat2 aje.Tergesa - gesa sgt plak ak tgk..

Watak : Yoon Gae Hwa (Chae Rim)
       Awal - awal cerita ni memang best kot.Kalau tgk balik aku suke mase awal - awal episod aje.Kenapa?Sbb mcm comel plak.Dh hujung - hujung mcm mengarut.Okay watak GaeHwa ni cuma mcm pelik plak hanya sbb takut die xnk kawen..MakCik ni pun pelik gak..Kalu ko kne usha dgn org mestilah ko ske kan?ha3..Pelik2 tiap2 watak pun pelik..Xde perangai sendiri..

Watak : Yoo Si Joon (Wakil Yoo)
      Watak ni paling hambar..Tolong la ad ke laki hambar mcm ni?Kalau ad cmner boleh kawen..Okay xbyk nk komen watak ni..Hambar sgt..

Watak : Han Jung Ah (Isteri Wakil Yoo)
      Watak pengajar tarian MinWoo.Hambar giler gak.Tp best la dr hambar langsung...

Watak : Hong Yura (gf MinWoo)
     Watak ni balik dr oc pastu nk mintak MinWoo endorse baju die..Pastu perangai yang berubah - ubah..Kejap mcm marah dgn MinWoo pastu nk rapat dgn die..Pelik2..

Watak : Manager Jung
  Manager MinWoo yang ugut die sbb kes motor 3thn lepas.Mcm xbest plak watak die..


Watak - watak tambahan dan cameo..
Watak bf isteri wakil Yoo tu mcm xperlu aje aku rase.Hambar je dan xmberi impak yang mendalam terhadap OML ni..Kenapa aku xpasti.Yang pasti Wakil Yoo xpeduli sgt pun kehadiran die..Kawan MinWoo yg buka kedai Minuman tu pun xpayah masukkan pun..Minji san Byung Hak (ex suami Gaehwa ) xde pun xpe..
Oh ep 7 cameo Sooyoung, Hyoyeon dan Jessica...Ala sekadar amik gmbr je untuk peragaan MinWoo..Pakaian dorg biase sgt2..Hambar giler part tu...

Yang xperlu :
1. BF isteri Wakil Yoo.
2. Minji dan ayah die
3. Penolong MinWoo yang selalu bawa kereta die..
4. Ex gf Min woo (mmg xd pun)
Ntah la ad byk lg..

Yang perlu :
1. Parents Minwoo (biar lagi thrill giler cte ni)
2. Cameo Super Junior.Mesti best.
3. Kalau watak die byk, kuarkan mak Yeeun means GF Minwoo..tp die xd watak pun..Bosan.

Kesimpulannya, cerita Oh! My Lady yang dikatakan komedi romatik ni xkomedi pun dan romantik..Ad la sesetengah part yang dikatakan romantik dan komedi.Banyak aku tgk MinWoo buat muka kelakar (yg xkelakar kot sbb Siwon kan macho je) dan gigit kain time Ye Eun buat sepah. Kesimpulan yang jelas


                 Oh! My Lady tak best..Sekian..






Terima Kasih Director  Park Young Soo kerana menerbitkan drama hambar ini dan  Park Young Soo yang menjadi screenwriter untuk cerita ni..Hohohohooo..

p/s: No picture since internet is low.anyone wanna read it in english, just go to Google Translate.da
 

Template by BloggerCandy.com