Pages

Sunday, October 31, 2010

Jonghyun oh jonghyun!!

   Second article related to Shinee Jonghyun..
                  Aish bosan btul la budak - budak zaman sekarang ni..
                            For me, mmg la at first mmg terkejut.Mungkin aku akan lebih terkejut (Beruk??) kalau either Donghae or Siwon announce dorg bercinta.
                                   Ewah - ewah umur baru masuk 20thn (21 untuk umur korea) dh gatal due - due nk bercouple..Aish ni la budak - budak zaman sekarang..(habis ak?) aku xpe xd boifren langsung..Baik berbalik kepada issue semasa mengenai Jonghyun..
                                    Aku rasa la jodoh die dgn Shin Sae Kyung tu xlama kot.Dorg muda la.Possible la cinta dorang membawa ke alam perkahwinan.Baru 21 thn kot.Kang nanti frust menongeng plak ble clash.
                                              Slalu ak dgn artist sebelum debut ad girlfriend pastu terpaksa pilih antara debut ataupun girlfriend so pilih debut.Ni plak lain..Fikir kan cinta plak..
                                                 Aku rasa ini lah sbb nyer SM hentikan promosi HELLO..Ak mmg xdpt tgk plak raut wajah SHINee untuk Inkigayo harini.
                                                     Well the low quality of the internet..Haruslah..
                                                          SaeKyung tu pun rmai gak artist minat kt die kot..
Lantak hang la..Dah la military service pun x g lagi..Dah dah bye nk study and bersenam..

Saturday, October 30, 2010

An Honest Answer?!

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
My Life la.hurm ntah same je semua penting kot..

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?
Smlm beli nasi lemak kt pasar..

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
Kt Jeju kot.Fantasi..(tipu sungguh)..Ok2 nk buat kt konsert dorg..ha3

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Nope...Angan2 tahi lipas sungguh..

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Next..

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
Next..
7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
Epop???Ntah dh lame xmbeli semua2 ni..

8. Apakah nama penuh korang?
Nur Aida binti Ariffin

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
Both la..

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Super Junior ?! (boleh?!)

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
of course.I'm so good at cleaning!!

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Jeju Island.
13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
Pijak?=)

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
Nik Wajihah..
kawan sebunuhan masa sekolah dahulu..
lahir bulan yg same..but she's my kakak..
usm student (penang branch..)
miss her a lot!!

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
5 benda ea....hurmm
1)my body 
2) my laptop
3) my handphone
4)my cats (taec & minho)
5)my favourite slack

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
2AM - Like Crazy
2PM - I'll be There
Taeyang - Wedding Dress
miss A - Breath
Beast - Soom
FT Island - Love Love Love

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang
sambut tahun lepas?
13 Oct 1989 Last year xsmbt tis yr smbt=)

18. 5 orang blogger yang korang nk tag
Fatin Nazira Jaffry
Farah Ain
dll..

p/s:Sila tag diri sendiri.Tin2 I don't know your blog URL

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
My bestfriend forever since the first time I entered SMSTJ until now..

Zina: Skrip Berulang | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Zina: Skrip Berulang | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Wednesday, October 20, 2010

Latest cerita for part 6!!

Mendengar dengan teliti..Yeah
   Yeah ini entry beserta gmbr..Ok first cerita pasal ETR punyer ceramah.Ok2 mmg best even mengantuk tp terpaksa teruskan jua hidup ..Mknn dh la sedap.Thanks JCorp. serta anak2 syarikat mereka..Takaful Nasional and so on..





Bangunan ape ntah..



Ni plak mse ke Terengganu untuk ETR.Gmbr di pasar Payang sahaja yg dapat upload.Ak berjalan2 sorg..

Ok pic ni mse dh nk balik dh.Kteorg bertolak hari Khamis smpai pg Jumaat dlm kul 3lby pagi.Tdo kt luar Masjid Terapung (xdpt upload pic die!!).Pastu dlm kul brape ntah, mkn kot (ak pun lupe) g KBS (kementerian Belia Dan Sukan)..Petang tu mkn kt satu gerai ni.Fuh SOTONG besar SEKOR RM7.00.Kwn2 RM7.00!!Pastu esok ak pose la..HA3

Ptg tu kteorg g (mne ek?)Oh Ikan dkt Tasik Kenyir.Esok tgk Kambing dan ehem2 tmpt yg MCM BEst sgt2..Ladang jagung.Dh la x best pastu sah2 la plak hukan pas 2..Mlm tu kteorg g mkn kt ne ntah.Tp grup sy mls nk mkn bersama2 mereka.Tambahan pula ak puasa time tu.Mkn keropok byk sgt kot..

Lastly ak dgn basyi mkn ABC yg "sgt sedap" (ceh rse sirap je melampau)..Solat pas2 mkn ABC pastu melawat dorg dh hbs mkn ke x.Aku plak yg kne habiskan mknn dorg.Pape pun tengs la.Ha3..

Pas2 bertolak balik kul 12 cm tu lah smpai time Azan Isyak dlm 8.10 kot.Dh la saket prot.Huhuhu...Pastu seterusnya hidup yg bahagia..

p/s:Sekarang ad dirumah.Ntah ble nk study ni.Aida studi!!

Wednesday, October 13, 2010

Birthday Celebration..

    Thanks to my rumate!!
                      For the birthday cakes and all sort of birthday present...

waiting my present for dear frend..FATIN NAZIRA!!!

hahaha..


p/s:Choi Siwon as my birthday present please!!

Tuesday, October 12, 2010

20 Cara Menjadikan Rumate Anda Gila (edisi gila2)

credit to Syazwan Aizad Abdul Mutalib Facebook




   1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

p/s: Kalau aku buat , mau mati terkulat rumate ak..Hahahahaaa..

Sunday, October 10, 2010

Week with stress.

   Ala bukannya stress sgt but well kinda stress.Dgn roomate ak lg.ETR yg kena redo dan perasaan yg bercampur baur membuat kan ak rse mcm nk belasah orang aje sekarang..
   Boleh korg jd punch bag ak..
Kalu ko buka lg BI besar2 kuat dlm bilik pastu ko pandai BI xpe gak.Tp ngok ngek gak ak tgk..

p/s: Marah itu syaitan dan api.Tp ak bukan marah emo sket jer..(sikit?)

Tuesday, October 05, 2010

Penat Betol ad Boyfriend cmni!!

     Ala baru ambik pic sket dgn laki laen trus kecoh2 marah awek sendiri.Padahal awek awak pandai2 la jge dir.(sob2 dari aku y xd bf n xnk pun kot!!)
     Pastu nk msg2 aku plak.So wtf?!!Kecoh la lu bro..Gi simpan awek lu dalam kerete lu.Kalu awek lu dh tdo rmh lu tu, makne nyer die syg la kt lu ni.Sendiri pikir la wei..
     Ko hensem ke? Choi.So yg awek2 sendiri mau ingt la ble amik pic dgn laki lain awk tu ad bf..Dh la cpt jelous ...Aduhai..Susah dunia ni..Yg kwn amik pic pun kne la di beritahu jgn upload pic tu.
     Mbawa kesusahan btulBelum kawen lagi kot..Masalah betul..


p/s: ak xnk bercinta trus kawen je.Kalu cmni malas nk bercinta..Serun ak..


Biar org saket mate tgk post ak...Da..

Monday, October 04, 2010

Terengganu oh Terengganu..

Post untuk hujung minggu ni kot,Kalu rajin bluetooth pic kt tganu n bebel mcm2.Skang nk berfikir sal ETR and lawatan ke sekolah..

p/s: Orang lain xbleh call kan ke>Xpaham btul ak!!
 

Template by BloggerCandy.com