Pages

Friday, November 25, 2011

Ayat yang selalu aku dengar.

  Ko garang sangat kat budak laki. Tu yang dorang takut tu..
           Garangkah aku?
                Bukan ke kalau kita cakap dengan dak laki tak boleh suara menggoda except for our husband?
                    So sebab tu la aku garang..
                      Lagipun aku tak harap kawin dengan laki yang terpikat dengan aku sebab aku menggoda dan pandai gunakan ayat2 menggoda ni..
                       

Muka ko dengan si Mizi tu sama la.
    Ko couple la dgn die, mesti jodoh kuat..
        Hey , please la.Kalau korang nk ke kawen dgn laki muka serupa dengan ko?
           If u say yea, I say no..not for me. I will have a better husband.It's not really about being selfish but I'm just being my self.Thank you..

Untunglah....bla bla bla..
      Serius cakap aku MEMANG TAK SUKA GILER PERKATAAN UNTUNGLAH tu!
          Sikit - sikit untunglah bla bla bla..
             Kalau satu hari ada orang cakap macam tu depan aku, kena pelempang memang padan muka ko la.
                 Pe yang untung ntah. Aku pun xfaham.
                    Makan cereal pun "Untunglah makan cereal"
                       Ke ko dah lama hidup.Teringin nak makan penyepak aku?

Jangan la selfish sangat Aida.
     Kadang- kadang kita perlu selfish.
         Boleh ke kalau tiap - tiap minggu ko je yang kena buang sampai padahal ko buang sampai tak sampai 10% dari sampah yang ko buang?
            Adil ke kalau tiap - tiap minggu sampah tu ko buang (okay ak buang sampah seminggu 2 - 3 kali) berulat?
              Adil ke kalau sampai plastik sampai aku yang kena beli?
                 Adil ke kalau dorang boleh selfish tak buang sampah tapi aku kena considerate dorang tak buang sampah sebab dorang selfish?
                    Adil ke kalau aku je yang sentiasa buang sampah sampai kalau aku jerit - jerit minta tolong buka plasti lagi 1 sebab sampah dah berulat tapi takde orang nak tolong padahal dorang dengar jer?
                        Adil ke????

Serius cakap, dorang ni memang takde kesedaran ke hape?
       Kalau buka lampu toilet ke ruang depan ke, bilik sendiri ke, kalau tak de orang tak boleh ke tutup.
          Korang bajet bil elektrik tu free je ke kerajaan bayar?



Seriously cakap, "PASAL APA KORANG SELFISH SANGAT"
                            Hina sangat ke buang sampah tu?  
                                 Kalau macam tu, cukup la setakat ni je aku buangkan sampah korang.
                                   Pasni aku tutup mata jer.Tengok kuar tak ulat sampai besar gajah.

Thanks for your cooperation..

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com