Pages

Friday, November 25, 2011

Ayat yang selalu aku dengar.

  Ko garang sangat kat budak laki. Tu yang dorang takut tu..
           Garangkah aku?
                Bukan ke kalau kita cakap dengan dak laki tak boleh suara menggoda except for our husband?
                    So sebab tu la aku garang..
                      Lagipun aku tak harap kawin dengan laki yang terpikat dengan aku sebab aku menggoda dan pandai gunakan ayat2 menggoda ni..
                       

Muka ko dengan si Mizi tu sama la.
    Ko couple la dgn die, mesti jodoh kuat..
        Hey , please la.Kalau korang nk ke kawen dgn laki muka serupa dengan ko?
           If u say yea, I say no..not for me. I will have a better husband.It's not really about being selfish but I'm just being my self.Thank you..

Untunglah....bla bla bla..
      Serius cakap aku MEMANG TAK SUKA GILER PERKATAAN UNTUNGLAH tu!
          Sikit - sikit untunglah bla bla bla..
             Kalau satu hari ada orang cakap macam tu depan aku, kena pelempang memang padan muka ko la.
                 Pe yang untung ntah. Aku pun xfaham.
                    Makan cereal pun "Untunglah makan cereal"
                       Ke ko dah lama hidup.Teringin nak makan penyepak aku?

Jangan la selfish sangat Aida.
     Kadang- kadang kita perlu selfish.
         Boleh ke kalau tiap - tiap minggu ko je yang kena buang sampai padahal ko buang sampai tak sampai 10% dari sampah yang ko buang?
            Adil ke kalau tiap - tiap minggu sampah tu ko buang (okay ak buang sampah seminggu 2 - 3 kali) berulat?
              Adil ke kalau sampai plastik sampai aku yang kena beli?
                 Adil ke kalau dorang boleh selfish tak buang sampah tapi aku kena considerate dorang tak buang sampah sebab dorang selfish?
                    Adil ke kalau aku je yang sentiasa buang sampah sampai kalau aku jerit - jerit minta tolong buka plasti lagi 1 sebab sampah dah berulat tapi takde orang nak tolong padahal dorang dengar jer?
                        Adil ke????

Serius cakap, dorang ni memang takde kesedaran ke hape?
       Kalau buka lampu toilet ke ruang depan ke, bilik sendiri ke, kalau tak de orang tak boleh ke tutup.
          Korang bajet bil elektrik tu free je ke kerajaan bayar?



Seriously cakap, "PASAL APA KORANG SELFISH SANGAT"
                            Hina sangat ke buang sampah tu?  
                                 Kalau macam tu, cukup la setakat ni je aku buangkan sampah korang.
                                   Pasni aku tutup mata jer.Tengok kuar tak ulat sampai besar gajah.

Thanks for your cooperation..

Saturday, November 19, 2011

Obes oh obes


Gemuk? Siapa yg nak jadi gemuk kan?Tp cmner plak bleh jadi gemuk kalau xnak.Btul x? Ada ke orang nak jadi gemuk?Tp mmg ad orang yg naik naik sikit berat badan sbb terlalu kurus n x seimbang dengan tinggi. Okay sebenarnya tulisan ni bukannya nak menghina orang yang bersaiz besar cuma meng'khabar'kan something.Korang ad bace paper x pasal Malaysia merupakan negara 1st place paling ramai orang OBESITI di Asia Tenggara dan ke 6 dalam negara Asia PAsific. Awesomenyer!! Kajian menunjukkan bahawa 60% orang kt Malaysia ni malas nk bersenam. Kalau nak g kedai depan rumah pun rela naik motor or kete.Aish cmner nak sihat kalau gerak sket pun nk guna motor kete. Pastu kira - kira 5 juta orang kt Malaysia menghidap darah tinggi. Ni la sbb mkn byk sgt fast food pastu bawak skali anak2 kecil biar skali sakit. ho3...Okay malas bebel panjang2 korang tengok info obesiti dan rawatannya.dekat link info sihat yea..da

Friday, November 11, 2011

Link Link Link

http://www.soompi.com/forums/topic/88940-variety-loveletter/

ingat link ni for Love Letter eng sub!!

Thursday, November 10, 2011

Design of Felt

  I have a new addiction now.Yeah menjahit dengan kain felt!!Walaupun hanya ada beberapa helai kain felt je which I buy at Daiso Japan at Sunway Pyramid..Hehehe before that biar saya perkenalkan kedai Daiso tersebut. Sebenarnya Daiso ni ad banyak cawangan kt KL the Curve, Selangor such as at sunway Jusco lagi.Ha3 carik la sendiri. Tapi yang penting kedai die awesome and murah!!!With just RM 5 u can have anything.Semuanya RM 5 jer!!!Dari barang rumah sampai untuk entertainment cm handphone, kain menjahit dsb.So I borong sumer , tp certain jer sbb balik naik bus.If not mmg penuh la kete..

Than, kain ni plak..Awal2 dulu beli kain yg dah siap just tinggal jahit jer.Okay I mean I x creative just like others, but sebenarnya I creative jugak.So many things yang saya buat, but colour is limited la.Okay2 nanti nak borong sbb along saya tinggal berdekatan dengan Daiso.So please borong byk..

Ni la contoh benda yang I buat menggunakan kain felt.Oh awesome ke?

This is my sister creation.Mcm pinkpanther tp actually an owl.ha3

Love is start.Tp lost while going to Sunway..

Elmo!!

My phone pouch.

Mine phone pouch and my sis..
Sebenarnya ad lagi but malas nk post kt sini.Saper yg berminat (minat ke) pm me.Ha3

p/s: nak ke?
 

Template by BloggerCandy.com