Pages

Tuesday, September 28, 2010

SANGGUL TINGGI PETANDA AKHIR ZAMAN

“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka (isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat BONGGOLAN (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat “- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

” dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini ” – hadith riwayat Muslim. Hadith no 212.

p/s: Renung - renungkan dan selamat beramal (nasib baik rmbt ak xsepanjang ini..)

PERKAD Muhibbah 2010 and Sambutan Raya

 25 Sept - Perkad Muhibbah (muhibbah la sgt) telah diadakan di sekitar UiTM Johor. Bermula pada pukul 7.30 pagi (xcept yg bgun lewat la).Selepas perasmian, mula - mula sekali adalah pertandigna merentas desa kepada saki baki pelajar yg xmasuk Kawad Kaki, Prolog dan Rempuh Halangan..Sesi pagi adalah Merentas desa di ikuti dgn Prolog serta Merempuh Halangan pada waktu yang sama..Peserta jemputan adalah Terengganu dan N. Sembilan..
Saya dan Hadawiyah (Awie) BERTUGAS MEREWANG - REWANG CARI KERJA YG XDE ORG NK BUAT ...hA3..Tapi last - last ada gak tugas, iaitu memegang tongkat Tuan Ismail dan buku notanyer..Serta tolong ganti Komander Peserta yang nak balik .Mazalea Seles..Ok2 pelik kan name die?? Die amik kawad kompeni saya, Kompeni Bakal Komander (BK)..Tolong pegang buku untuk budak Merempuh Halangan bersama Awie.. PAstu kawan - kawan Komander lama datang.Yesz!!
          Pastu dah 11 lebey, xd org gak, kami pun blah ler..Bosan benor!! Petang angah dtg bawa Mangoosee ak!!Yang rindu kamoo!!Tapi sejak last - last ni asyik ujan jer, terperuk la kamoo di bawah tangga..Sob3..
Petang keje jge jalan dgn Awie lagi..Ha3 pastu petang habis terus blah.Tau2 kena denda 200 hentak kaki ..Sian dorg.Hentak kaki lagi OK(?) dari bumping ok? Kaki saket xpe tangan sakit malas nk menulis..Faham?..

Pemenangnyer..
Rempuh Halangan
Johan - Terengganu
Naib Johan - Bravo
Ke 3 - Bakal Komander

Prolog
Johan - Charlie
Naib Johan - Terangganu
Ke 3 - Bakal Komander

Kawad Formasi
Johan - Delta
Naib Johan - Echo kot??(mmg sumer org pun xingt!!)
Ke 3 - Charlie..

Johan keseluruhan Charlie sbb dorg byk mng dgn byk untuk merentas desa.Dah dak DIIM mmg rmai.Pastu lepas hbs program ni, budak Terengganu kne denda bumping, mesti sbb kalah Prolog..Kejam sugguh , nak denda la time kt sane..

    Ahad Awie ajak g dgn Pia g raya..tapi xd pic die..Sob

p/s : Pic update later ok? Byk job xsiap lg.Khamis nk g Terengganu plak (Ganu lagi!!Adoi)

Tuesday, September 21, 2010

Achum...Achum..

    
    Tanda - tandank demam ke?
             Xd la sibuk sungguh minggu ini..
                   Da..

p/s: Takziah for my friend that recently lose her father during 5th Syawal.Al - Fatithah.

Thursday, September 16, 2010

Habislah aku tak kawen camni!!

       Apakah maksud ayat di atas? Korang nak tahu x aku musim2 raye ni bukan raye sgt pun..Ade org pandai mengubat dtg rumah halau jin dgn hantu setan dalam badan mereka mereka yang berada di rumah ak u ha..Memang menyeramkan. Dah lah lame kot!!Pastu...

    Jeng jeng jeng .. Abang yang menjage tu panggil2 kteorg bunga kembang..Rupa - rupanya kalu bunga layu tu ad "benda" tu dlm badan die!!Cuak plak ak..Kui3.. Okay2 my niece ad kt rumah!!Yea Ainul!!..
Gambar xd motif.Tupai kt tingkat ats lib yg xtau idup ke x..
And the next thing yg die (abang) tu kate aku ni jenis yang boros..Xbleh pegang duit nanti cepat habis..Adus..

    Next, (tadi) katanya Aku lambat kawen..(T_T)!!!
                     Ceh nak kawen awal..Kursus kahwin pun dah pergi last sem..Nanti lupe..Kui3..
Beginilah nk hidup....Nk kawen 2015 xboleh rupanya..Hampa..

Pakcik Colanel (xbtul ni) di BP Mall
p/s: Mungkin aku kahwin lambat sbb kne tggu Donghae kuar Military Service dulu kot...Kui3 angan2 sungguh..

Friday, September 10, 2010

Raya raya n raya

    Selamat hari raya semua!!Sempat lagi aku tulis dalam ni.Bulan syawal mcm ni hujan2 mmg xd mood nk beraya.Lebat kot.Walaupun begitu, minggu ni mmg byk benda yg aku xpuas hati nk diluahkan disini.

1st: Isu iklan tv3 yg ditarik balik.Msti ramai dh tgk kan?Ak tgk pun  kt youtube sbb balik2 jer dh kne tarik.Ak kt u xtgk tb..Kalu aku rse mcm nk saman aje dorg tu.Bnda mcm ni dh banyak kali kot dkt tv3 berlaku.Cume kte je yg xnmpk.Mcm mase AJL hari tu, byk gler kisah2 mcm ni..

2nd : Pembakaran Quran 9/11..
Yg Pastor Terri ni 9kalu xsilap nme die) bengong sgt nk bakar pesal..

p/s:Mandi2 nk raya..Da..

Friday, September 03, 2010

Sambutan Merdeka , Buka Puasa dan Malam Penutupan PLKN Kump 3 Siri 7.(update with pic)

   Minggu yang sibuk...
Petang 30hb g UKM sambutan Merdeka dan Perasmian Karisma 
Ada lg pic tp mls upload.Dewan NC UKM..Sejuk wo..

Pagi 31hb 
Stadium Putra Bukit Jalil Sambutan Kemerdekaan ke 53.
Kt luar Stadium.Aku duk luar jer.Penuh xd tempat..

31hb Malam
MamaChopPapaGrill Buka dgn Classmate dan PA - Best!!
Dekat Bustand.Tunggu bus..

1hb Mlm 
Berbuka di PLKN Sri Ledang dan majlis penutupan

Jamuan yang "SEDAP"
3hb Sept
Balik (aduhai malas nk packing, nk balik kul 10 ni..Da!!

p/s:t aku nk upload pic kasut raya .ak..Jeng3

 

Template by BloggerCandy.com