Pages

Wednesday, June 15, 2016

my fave korean drama

as i mention before, i had some problem with my shift button. so bear it if there is something needs to be in capslock or any character that use shift are not properly displayed...
korean drama has tones of fans..the latest drama that got tones of fans worldwide is the descendents of the sun..ok i admit it. the drama is so nicely done.the setting plot and whatso over.
i watch the drama and it kinda of good...i think because there is a rare chance that writer and producer in korea make drama based on military..but this is quite nice..
back to my fave korean drama is none othen than secret garden..
why i said so..even though the plot of the drama is kind of messy as if the change of one soul is not weird, the setting of its is already messy.
it takes me lots of time rewatch the drama to know the main point and the act of kim joowon before realize that he became so arrogant because of his mom.
well other than that, yoon seul is kinda funny character.she hates oska but she loves him..
its kinda of psychotic people..
okay thats all..bye

Selamat Berpuasa

Yay syukur Alhamdulillah..Ramadan datang lagi.....
sebenarnya ak beria - ia sungguh nak taip macam-macam kalu nak buka blog ni.
tp bila dah buka ak lupa nk tulis apa..
actually raya tahun ni ak janji this is the last raya as penganggur..
doa2 la semoga next year dah keje.
lepas konvo ni ak harap senang je dapat keje..
ha perasan sungguh...
okaylah..nanti ak dah ingat nak taip apa ak tulis draf dlu..
selamat....

p/s... chips giler shift ak xbleh guna..adoiyai..dah check online pn xbleh blah..semut ke

Wednesday, February 24, 2016

Viva oh Viva

Hari ni kul 10.30 tadi ak viva..Habis kul 11.50..
Penat kena hentam sana sini..
Ha SV ak backup ak gak.Mekasih Prof..
Lapar jgn cakap la..
Nak kena baiki banyak ni..
Korg bagi la markah kesian kt ak sbb lepas ni ak nk g hospital..
Lapar giler sbb xmkn.last mkn kul 6.40ptg smlm dkt KUO..
Ni la hidup merempat, xd tempat nak simpan barang.
Dah la ak mcm xbleh balik je lagi sbb dekat rumah ak mmg xbuat keje.
Lgpn xd bahan..Eh kejap lg pinjam buku theory of learning..
Pergh mcm mana ak nk hadam semua yang dorg suruh baiki..
Masalahnya mmg ak nk buat dekat supermarket namun ak mendapati kalau ko mcm buat hambar2 tanpa sebarang pemberian barangan, tiada org nk tolong jawab soal selidik ko.Sebab dorg sendiri tengah sibuk nak beli barang.
Okay fine..12.30 jumpa prof minta kena bambu..Sekian...Wasalam

Thursday, February 11, 2016

Berkurun aku di sini

Well ak dah rasa macam berkurun siapkan tesis aku yang orang lain pun dah blah sebab dah viva..
Aku la yang masih tinggal kt ukm padahal tinggal next week je ak bleh stay kt sini b4 sem baru naik..
Ak harap ak tak payah tambah sem sebab tesis ak tinggal pembetulan yang SV ak rse cm hampeh.
Aku rse setiap masa nak duduk dekat rumah sebab duk kolej ak tdo lambat bangun awal tapi bukannya bleh solat sunat pun.
Nanti mungkin la
Ha sebab baby ada dekat rumah kot.
Tengok la nanti balik ak nak cat warna bilik ak kaler kelabu dengan putih.
Tapi ak nk kena tgk catalog warna dulu.
Nanti jadi mcm warna bilik kt rmh senggarang plak yang kaler purple tu..

Eh bcerita pasal k-pop ni ak tetiba tersuka Shim Hyung Tak plak..
Tapi zodiak die sama dgn ak means sama dgn So JiSub but why he looks much more younger then SJS sdgkan dorg beza sebulan je?
SJS lahir 4 Nov 1977 meanwhile SHT lahir on 4th Dec 1977..Tapi rse mcm beza sgt hingga ak ingt SHT tu lahir 1980 or 81..

Ha mengarut sungguh bebelan ak ni.
Lama dah tak isi dalam ni..
Lapar nak makan pn xbyk pilihan..
Nak merapu dlm tesis pn nanti kena betukan balik baik buat sehabis baik.Oh ak nak siapkan tesis b4 petang esok..
Pastu trus hantar...balik..yeay..

Tuesday, January 05, 2016

Happy New Year

Eh dah 2016..
Aku still struggle nk siapkan tesis.
Yang payah nk analyze guna spss sbb ak pn xfaham mcm mana ak nak analyze.
Pusat sumber tutup plak time exam ni.
Tapi aku yakin isnin depan ak hantar la tesis ni kt prof
Harap xd benda nk betulkan sebab 15hb nk htr kt pejabat n xtau bila viva.
Hope all things goes well..
Annyong

Wednesday, June 24, 2015

Salam Ramadan!!

Assalamualaikum!!!apa khabar semua??Kala ini aku tengah dekat library cuba untuk siapkan proposal tesis aku next sem..Aku baru je balik isnin kelmarin (yeke kelmarin?) .Hari isnin last week mak ambik terus dgn sedikit barang - barang yang boleh bawa balik.Balik Tangkak jap, makan durian pastu esok balik BP.Andy dh tunggu depan pintu.Sian die..

Dapat la aku merasa puasa kejap kt sini.Aku balik sini isnin hari tu. Naik bas kul 11 sampai TBS kul 1.30..Solat2 kejap pastu kul 3 baru dpt train.Giler lama tunggu!!!Dalam train y memang xbleh blah kenapa aku je y mesti bagi orang tempat duduk. Macam la dalam dunia ni aku je yang baik..Pening kepala aku. Bulan puasa kot.Buat la baik..Zzzz.Pastu buka beli kt KUO je.

Semalam buka dgn Syima..Hari ni mayb buka sama lagi..Oh ak kena keluar bilik Jumaat sebab ad org lain nk check in kolej kan..Kena ambil kunci stor sendiri..

Macam nak keluar esok beli mknn sikit, tapi kalau xsiap lagi proposal aku ni cmner kan??Nak belikan mak cherry tomato yang sedap tu selain juadah buka and sahur..Ngeh3..

p/s: sedap plak lagu 2PM album My House ni..Ohsem..

Tuesday, June 02, 2015

MADE

Okay post kali ini ada kaitan dengan Big Bang. Aku dah dengar lagu Bang Bang Bang and download MV tp lagu We Like 2 Party aku tak dengar lagi. MV die keluar 5hb ni. Berbalik kepada album tu, bagi aku lagu Bang3x mcm kurang best la.Kalau yang minat sure korang suka..
Actually IIFA award bagi Indian Film Festival buat kt Malaysia tahun ni.6 ke 7hb.Ada Anil Kapoor..!!Aku ulang Anil Kapoor!!!He3 rse macam nak pergi je kan??

Bulan ni besday mak aku..Lusa mak ak pegi Shah Alam g kilang barangan vintage yang aku cek ntah ada ke x.Ke aku yang xpandai check??
Pastu aku tengah memikirkan tajuk apa yang aku nak tulis bagi kesan perindustrian. Mula2 nak buat pasal pendidikan, pastu ni mcm nk buat pasal integriti tapi mcm kesan negatif macam penebangan hutan berleluasa macam lagi best.Padahal esok nak kena present ni..
Subjek politik pun aku xbuat lagi satu hapa pun padahal nak kena hantar next week.Matilah ko aida..
Cincai boncai kang..

Oh nanti aku nak g Mid Valley/Gardens nak beli Olive Oil kt Cold Storage.Mcm nk beli skali sesame oil, scoop aiskrim, gelang cantik2 dll..

Eh pasai apa lembab benor internet ni?Stress aku okay...
Nak cerita pasal apa lagi?Recap kalau aku tengok post aku yang lelama, mencarut pun ada dlm fb ni..Ha gelak sensorang aku bacanya.
Sekarang macam dah matang, nak tulis pape pun fikir 1000x okay.Jangan ingat tak de orang baca. (okay perasan je lebih sebab yang baca pun yang mana menarik je)

Ha aku baru teringat apa yang aku nak tulis sebenarnya.Ingat tak aku ada seorang kawan sek men yang aku rapat lepas hbs SPM.means 2007.Kteorg lost contact (sebenarnya lebih kepada die yang xjawab call and message aku) last year time sem 1.Ntah pasal ntah mamat tu dah ad gf kot sebab tu dh xmsg aku bagai.Macam kelakar plak sebab aku akan avoid bila nak story pasal die either dengan adik aku or mak aku.Sebab family aku pun kenal die.Yela aku kan BBM die guna blackberry mak aku,Die pn BBM dengan adik aku.Hampeh btul..Rse mcm kelakar plak.Sebab ada rasa2 mcm kena tinggal dengan bf tanpa sebarang berita.Mungkin lemas ke, pengsan ke, hilang ingatan ke..Ha yang last tu mugnkin sebab kat twitter pn aku dh xnmpk die (okay aku xcheck xsgt pn tp kalau ad sukan tenis sure die post kata sokongan kt Federrer and Murray)..

Perasaan aku?Macam sedih la.Aku kawan dengan die (baik giler) since 2007 but tetiba 2014 hilang maam angin..)  Lagu apa yang menggambarkan perasaan aku?
Good Luck?Boleh la kot tp mcm xlogik sebab bukan BF aku pun kan..

[Hyunseung] Good luck baby
Good luck to you
Kkok haengbokhaeya hae
Neoman boneun nal
Neo hanabakke eopdeon
Nal dugo tteonagatdamyeon

[Yoseob] Good luck baby
Good luck to you
Nugureul mannado
Niga naege namgin sangcheomankeum neon
Deo haengbokhaeya hae

Ha malas translate eng.Sendiri mau faham..Me u










Friday, May 29, 2015

All About me..

28 Feb hari tu dpt anak sedara lelaki..Habib Imtiyaz namanya..
Cuti puasa (sem) ayah ajak nk g melawat dorg kt kedah..
ha tu je k bai..
 

Template by BloggerCandy.com