Pages

Saturday, November 19, 2011

Obes oh obes


Gemuk? Siapa yg nak jadi gemuk kan?Tp cmner plak bleh jadi gemuk kalau xnak.Btul x? Ada ke orang nak jadi gemuk?Tp mmg ad orang yg naik naik sikit berat badan sbb terlalu kurus n x seimbang dengan tinggi. Okay sebenarnya tulisan ni bukannya nak menghina orang yang bersaiz besar cuma meng'khabar'kan something.Korang ad bace paper x pasal Malaysia merupakan negara 1st place paling ramai orang OBESITI di Asia Tenggara dan ke 6 dalam negara Asia PAsific. Awesomenyer!! Kajian menunjukkan bahawa 60% orang kt Malaysia ni malas nk bersenam. Kalau nak g kedai depan rumah pun rela naik motor or kete.Aish cmner nak sihat kalau gerak sket pun nk guna motor kete. Pastu kira - kira 5 juta orang kt Malaysia menghidap darah tinggi. Ni la sbb mkn byk sgt fast food pastu bawak skali anak2 kecil biar skali sakit. ho3...Okay malas bebel panjang2 korang tengok info obesiti dan rawatannya.dekat link info sihat yea..da

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com