Pages

Thursday, July 30, 2009

Jenis Baru Dwet RM50

BY LiPasz

Did anyone dh tgk the new dwet rm50?I xtau la ble duit 2 dikeluarkan tp baru la sbb mak bgtau yg org bank mne ntah cm heppy la mak bg dwet 2.Ak pun tau td mse deposit dwet kt akaun ain..Dwet tersebut hanya baru kuar kt bank BSN dlu..

Mengenai dwet tersebut?Hurm ak xtgk teliti sgt la..Kaler die mcm biru + ungu..Dh macam dwet SaIdina (hope xd anak2 termasukan dwet tersebut mse main Saidina)..Tp kira cantik la.Bank ad buat pembaharuan la (kang kte anti-kerajaan plak)..
Papepun keep up the good work..Yeah

Malaysia Boleh!!!

Wednesday, July 29, 2009

The Unsettled Blog

BY LiPasz

Sigh*..Mmg slalu org2 tua pesan jgn slalu mngeluh tapi ni xbley di elakkankan..Gre2 my lovely cat LeeDongHae y memanjat dan berlari2 anak kucing atas my laptop gre2 nmpk bende bergerak dkt screen, he ran to it..last2 all my text that im typing juz right now can't be publish.Ni gre2 he step on my F12 and disable the cookies (biskut ke?)

Maka demikian cerita waktu kecik I berlari2 anak dgn Helmi main kejar2 dgn Hazman xdpt di baca oleh kawan2 laen ,(cewah glerr berharap korg bce..see mata ak berkace2 mcm Puss inthe boots)..Maka tiadalah cerita klasmate ak y nakal (padahal xd pun bgtau)..

Maka I rite now harus mandi kerana blum mandi lg gre2 nk siapkan blog ini..Cewah alasan xmasuk akal..Eh by the way I heard my dear frenz adik dorm masuk ad kt tv9 for hip tv..For celec lurve pe ntah

p?s:tgk la ulangan kt tv9 sabtu ni ok?

Tuesday, July 28, 2009

HaPpY BiRthday DeAr Friendz...

BY LiPasz

Gambar semasa tgk perlawanan bola kt Paroi dgn clasmate..S'gor lwn N.S..kalah 4-2..

Ok let's see who's birthday is today? Omo it's my old friends since secondary school..Zuriati Azhan Zulkifli!!!Thnks God I remember her birthday and text her in the morning..Kepada Zuu, wish u all the best and always keep in touch with me and other frenz..

Sejarah perkenalan dgn Zu:

1. Classmate mse form 1 Curie dan menubuhkan grup empat sekawan kamin iaitu Aku, Nik,Yatima and Zuriati.
2. Kecoh kesah cinta dgn Zack smpai kantoi surat y diberi..Mse form 3 or 4 kot xsure(are u still contact him? I guess nit rite?)
3. Same class in form 4Al-Farabi...When 1 sit next to her..(yeke ingat2 luper la kedudukan dlm kelas)
4. same set bi dari form1 smpai form3 (set 3 dgn miss ummi)
5. Same 3rd language..Arabic

and all those memory that u gives...never forget it..And since you're getting older than me by 2months let wish you "happy birthday " and cepat2 la ad pakwe ok?

Sunday, July 26, 2009

Anual Grand Meeting Kesatria Negara


BY LiPasz

Ok by the day of klas en Bakri, then my friend bgtau "Wei UiTM sgmt tutup sminggu H1N1" Pas2 kteorg pun amat cm sedey (best gak xyah trun ko!!)..PAs2 odw balik ke bilik ada budak part 1 panggil ak "kak!!",then ak pun tunggu la die smpai..sambil menuding jari kat ak (berlagak ke wei mentang2 ko tinggi sket dari ak "akak komander ke?" Ak cm bengang2 gler..dalam hati "Pesal lak tuding2 jari kt ak ni..Bajet ko bagus sgt ke?" Ak pun jawab la bengang 2 "Bukan"..Die balas " Rupe macam sme"..So wut? It's not about seniority mcm yg my frenz ckp tp ni x berbudi bahasa..Benci la ak..Maka rmai la dak part 1 yg x amik ptptn balik (sebab dorg bwat ptptn hari ahad ni)..Maka mlm tersebut half of the dewan jer yg ad..Ni pun salah jpk sbb kte sumer akt batal.Padahal juz y after 27hb batal..

Malam 2 mcm biase la ucapan pengenalan , ucapan Tuan Juhari and bla bla bla...Pas2 mkn pilih wakil kelas bla bla bla..post mortem plak..


Antara isi - isi post mortem ialaH:

1. Korg x hormat senior
2. Maskum banyak buat kerja (maskum beerti komander bukan kesatria iaitu bpc jpa
band bomba)
3. smpai bulan puasa korg kne korbankan cuti sabtu ahad utk latihan jambori (wtf!!)
4. Banyak la dorg bebel..

ak dh x peduli wei ngantuk punya pasal..rse cm this sem nk dissmiss komander sbb penat..hello kalu pointer ak x naik this sem mati la ak
Dah la hari selasa n rabu kne bangun pagi (selasa solat subuh kt masjid rabu row call)*(rabu khamis jmaat trun ko ptg )(sabtu ahad latihan jambori ) Bagi korang adil ke semua 2?Ingat kteorg tentera ke hape? Ingat kteorg xd life ke?Pikir la sket!!Kte ble xcuse kalu btul important..Shal la korg..


p/s: Maybe hbs tahun ni balik dari jambori ak ak bermuscle and maybe ad 6 pacs mcm Jaeboem!!

Friday, July 24, 2009

What???UiTM Segamat plak tutup smpai 2 ogos?

BY LiPasz

Tme2 kelas td tbe2 dierah bgtau "TAdi ad announcement uitm tutup h1n1 smpai 2ogos..nk balik ke? jom..



p/s:kne ganti la ni

It's okay until you do it!!

BY LiPasz

Benci gler adik bilik ak!!Boleh x ak tgh2 harmoni gembira siapkan assignment cm heppy sgt nak menyiapkan benda alah ni sambil dgr lagu..tbe2 adik bilik ak duduk bersila jarak beberapa cm dari meja ak buat air milo sambil mengadap ak.Even x mngadap pun please la jgn makan berbunyi...Makan biskut cicah milo..Hello ak dh 4hari xmkn ha..sbb dwet asyik habis byr g cc cari maklumat..benci btul..berbuka mkn x seberapa jer..aku pose ok..Bley x makan arah laen or the best is makan la kt atas meja ko sendiri..

Tbe2 pg tadi kul 7.59 Naim kol ak..Ak pandang hp "Ni naim tepon ke ak tertekan call die?" Mustahil la ak kol die..tbe2 jer dh mati..pas2 angah plak kol ak tnye ad kelas x? ak bgtau kelas 11-12 kang n ad AGM mlm ni..

Ok AGM mlm ni ak jd biro protokol, jge budak part 1 yg bloody hell (ok fazly i'm trying using the original meaning )..kne jge tertib dorg.please la jgn ad post - mortem, ak nak balik esok..

p/s: dear mom , can i have a taste of that nasi dagang that u and mak yah cook?nk gak!

Dream...

BY LiPasz

Semalam pg la tdo2 tbe2 mimpi la ak kne kawen pakse wif my father tanpa kerelaan ak..Cewah dasar drama bersiri la Aida ni..Hello sila jgn perasan lg..Seterusnya dgn rasa benci2 meluat kerana faham laki 2 cm garang (alah ak bukan kenal pun that guy yg nk kawen dgn ak dlm that dream)..After that selesai la nikah tbe2 ak tjge plak..What la the dream..Hello pesal mimpi 2 still bley continue ha? Cewah mimpi itu bersambung dan memberitahu bahawa ak berkahwin dgn Mr. Ok Taeckyon..Sorry sorry sorry sorry ..hahaaha kepada Tin2 dan Tasya (eh T jugak ni) minta maaf kerana ak bermimpi sedemikian bukan pinta ku..Cewah!!Dasar playgirl..Tbe2 rse nk kawen dgn Mr. Ok 2..Haaahaaa tepuk2 tgn berikan tepukan gemuruh kerana tbe2 ak berasa nk kawen awal!!Kepada yg berminat sila hantar resume (mungkin kah ak mamai sbb buat benda alah ni pg2 buta sambil cari sal rekod)..Aida jgn perasan cantik la..Dh la xd org minat kt ak.pelis la ak nk kawen awl..Awal ke kalu kawen umur 25?Still dh tue gak..Cewah

Ok back to da Q..Aren't there is someone that is Fate 4 u since b4 u were born?Cewah saper la agaknyer y bakal berkahwin dgn aku?
Hurm adakah kamu tahu bilakah tarikh Islam kamu lahir?Ak lahir 12 RabiuAwal la!!2 bkn ke hari Keputeraan Rasulullah? Bangga!!


p/s: dah2 naik saiko ak ngantok2

Thursday, July 23, 2009

UiTM laen dah tutup...

BY LiPasz

Memang terkejut pas dengar pasal UiTM Lendu kne tutup in the previous week..But then tbe2 smlm dpt tau UiTM kampus penang dgn Seri Iskandar Perak plak di arah tutup..Pelik la cmner la bley kne H1n1?bukan our tnc bgtau jgn kuar keluar negara ke?
Ok2 pape pun t korg kne ganti kelas..hahaa





p/s:hope uitm sgmt x kne h1n1 la..daaaaaa

Wednesday, July 22, 2009

The Bloody Subsidi Makan..

BY LiPasz

Hello bengang tau x sal subsidi makan..Gatal2 dh bg msk akaun mkn kt dining dulu pas2 sekarang pulak dah nk bg dwet segala..Ok ak xdpt subsidi makan, so ak buat la rayuan manual, tapi yg online punya xbley nk print la.Dh la bnyk info yg salah..Benci wei..!!Miskin la ak this sem..Pasti sangat2..so ak asyik pose jer supaya mkn sekali je sehari..Mungkin berterusan sampai puasa..Kalu cm xbley pose mkn pun sehari jer..Benci ar xdpt nk beli mcm2 this sem..Sistem ni mnyusahkan kteorg sumer.Seriously ak nk balik minggu ni..even jum ad AGM Kesatria, esok la ak balik n balik sini isnin kot..Malas gler wei..Please hoping I still alive till the end of this semester..Shal la xbley print rayuan subsidi makan..Are this my ault?Tau plak ak tarikh tutup ble? Heloo padahal mse jumpa dgn Pegawai Pembangunan Pelajar kteorg ad AGM komander..And then kwn2 sumer bknya nk bgtau..korg SELFISH!!! Mentang2 la korg dapat subsidi..So diet2 xyah mkn langsung pun lagi bagus..Maybe ak akn jadi kurus lepas ni..


p/s: x makan bley kurus ke?bkn bley mati?hahaaa

Tuesday, July 21, 2009

Feed Up!!


BY LiPasz

Seriously now I get very feedup (betul ke eja) dgn my annoying adik bilik..helo boleh x jangan set jam at 10 pm if ko nak tdo? Pas2 ko tdo mampus plak 2..bengang x kalu orag kne macam 2? Rase cm nk belasah jer budak 2..This wik mang ak bermasalah sket.2 pun gare2 gunting kesayangan ak ilang..bengang gler ak..apasal gunting ak yg tajam pernah gunting jari ak sampai berdarah (padahal kesalahan sendiri)..Seriously this wik ak nk balik kerana nk amik bju putih btn..Tapi x sure balik ari pe..ko jum pun ada..benci la wei..ak suruh mak beli broadband...amat susah tanpanya..

Pagi td kteorng semua komander kne bgun 5 pagi pi PI aka Masjid pas2 joging..ak xd maknenya joging..jalan shortcut sudah..ak dh la x mn pape dr pagi..puasa...

Hope semua berjalan lancar kerana esement en Al Bakri y lagu2 semua belum buat lagi..jom cari gambar!!

Monday, July 20, 2009

Ceritakan Segalanya.....Fazly Sila bce..

BY LiPasz

First jer entry nk mencarut.."Bladi Heel la u dak part 1.." Benci n saket hati gler dgn dorg..mngadu sal Komander tyme mpp bersama mahasiswa..benci la dorang ni..benci amat..Sengal la mereka.Amat geram.Seterusnya cte yg buat Fazly teruja.1st reason hepi.. ."Wei Fazly Aku baik dgn Hanis Zalikah La!!" Siyes blagak..yay yay..sila lompat lompat tepuk tepuk tangan riang2 raya...sebab seterusnya adalah clap3 hanis juga libra seperti ku..suke sgt jmpe org lahir bulan oktober..yay die lahir 9 okt..sme dgn Nik Wajihah kawan ku..cewah..

Seterusnya pagi td jumpe org y ak minat..clap5 byk x...tp pesal adik ak kenal die*? sigh* (padahal adik ak itu lelaki jeles nk watpe?*..pas2 dh sedey la pasal clasmate..sedey seh..esement siapkan..mari3...kte g arkib negara

Seterusnay Selamat Israk mikraj.."pehal johor x amik ha?"..benci2 la..tbe sedey x niat puasa dan terus makan..

Happy happy let's clap our hand becoz..."SUPER JUNIOR IS COMING TO MALAYSIA FOR THEIR SUPER SHOW 2!!!..yAY!!SILA BERUSAHA BELI TIKET KALU MAMPU DAN ADA MASA TERLUANG DAN RUMAH DEKAT MAMPU PERGI..CEWAH..HOPE TIKET MURAH DAN MAMPU PERGI..



p/s:dengar konsert SSII cm best..donghae nyanyi lagi solo...lagu compose sendiri..yaya

Induksi lagi

BY LiPasz

Pehal ha?Sudah sudah la kteorg kne trun ko rabu khamis jumaat.Cam pe je!!!Bengang dgn pegawai ko yang baru..Imnduksi semalam la..Dari kul 7 pagi sampai ptg..tapi ak dh nk kawad cam semput plaak (cm trick je xnak kawad)...hahaha..teruk la dorg kne..xtau la ak cz ak g hospital..seyis bosan seh..DR kte ak xsaket..mmg la kejap2 je..Yang xpaham 2 every sem nk ad induksi..dorg kne rendam dlm lumpur ke ha?busuk2!!!pas2 kecoh2 ak x join induksi..Kte buat induksi 4 rabu la..tingkatkan stamina komander..hell la wei..nx sem komander sure ramai..penat plak..ok siyes diam dan berfikir..benci2 komnader senior..ahaahaa next sem ak senior..mati junior semua segala..saper suruh korg nk jadi komander...daaa..



p/s: ak nk balik la this wik..track suit ad 2 helai jer..seyis sedey

Tuesday, July 14, 2009

Puasa.

BY LiPasz

Seronok sebenarnya jika berpuasa kemudian berbuka bersama2 kawan..Mcm hari ni dan semalam ak berpuasa dan berbuka bersama tin2..Padahal x terlintas pun nk berpuasa tp ok la puasa rejab ni..Rse teringat masa2 berpuasa zaman sekolah dulu.Seronok sangat kalu berbuka.Kalu masa puasa getir la jawabnya..


p/s: puasa rejab banyak kelebihannya.

Mati vs Hidup

BY LiPasz

Kita x tahu smpai bila kita hidup.Setiap manusia terutamanya yg beragama Islam akan mendoakan dirinya dan ahli keluarga yang lain supaya panjang umur terutamanya apabila hari kelahiran mereka..Tapi seharusnya kita sedar, ajal dan maut telah Allah tentukan sejak kita lahir lagi.Justeru semakin bertambah umur kita dari sehar ke sehari maka semakin dekatlah kita dengan kematian.Mengingati mati itu wajib, supaya kita tidak lupa.Mati merupakan permulaan bagi yang hidup kerana hidup sekarang tidak bermakna kerana mati itu lah kehidupan yg abadi dan akan berterusan.

Hanya yang mampu memanjangkan umur adalah harta dan ilmu.Harta yang disedekahkan dan ilmu yang diperturun kan kepada org lain, pahala tersebut akan sampai pada mereka yang tlah meninggal dunia.

Renung - renungkan ..

Monday, July 13, 2009

Shut The Sucker Up!!!

BY LiPasz

Adoi benci2 cz password yahoo ak kne cm org dh tau la...Suck gler tau x!Tp pesal En Albakri nk gne facebook plak..adoi..
Skang duk seberk dgn sumer komander2 kt zamrud..


Chow
 

Template by BloggerCandy.com