Pages

Tuesday, July 31, 2012

University Student and Linux.

I currently learning Linux/unix like crazy..

G kelas kul 9 solat kul 1 -2 balik kul 4.
Beli makan balik solat ..
Berbuka..

oh inilah life saya sepanjang di Puncak Perdana..
Kill..

Meow
p/s: jumaat ni result sem ni keluar tp xd perasaan plak..style.

Sunday, July 15, 2012

University Student and touching..

Baiklah sebelum internet ni habis lg 5minit, saya ada nak kongsikan sesuatu dengan teman - teman sekalian.
Kalau tengok zaman sekarang, tak kisah laki atau perempuan, pegang2 atau cuit2 tu perkara biasa sangat.
Kalau nak ambil barang tu, kalau boleh biar tersentuh sikit jari jemari dengan kulit orang yang nak dipulangkan duit.
Kalau couple jalan2 xsah kalau xpegang tangan walaupun kebanyakannya tau yang pegang tangan dengan yang bukan muhrim hukumnya berdosa.
Lebih baik pegang babi dari pegang bukan mahram.Pegang babi kena samak sebab kotor dan najis mughalazah tapi dosa pegang tangan selama2nya.
Kalau pegang tangan adik beradik xpela..
Kadang2 aku tengok, sedangkan budak yang pandai pun pegang2 ni perkara biasa aje bagi dorang.
As for me, this is a sensitive issues.
I never like man touch me even my dad sendiri.My dad xpela I come from him kot but maybe I don't have brother or sibling lelaki sebab tu sensitif sikit bab2 pegang2 lelaki ni

(ok sbb dh xd internt td, so dh terpadam yg dh siap)

p/s: Selamat Penganti BARU NORHIDAYAH HARON DAN PASANGAN..moga kekal ke akhir hayat.

AKU SANGAT JELES!!TOLONG

University Student and Ramadhan

Ahlan wa sahlan ya RAMADHAN..
Yes finally the month that we wait is finally coming here!!
InsyaAllah next week on 21st July.
Be prepared for sahur and berbuka..
And also solat terawikh..

Sebab first time puasa time degree ni (sbb bulan puasa termasuk dlm cuti sem dak degree skang) aku xtau mana nak solat Terawikh..Ha3 mungkin bleh g surau @ masjid dekat taman dekat sebelah univ ni.
Sebab kampus puncak perdana ni kampus kecik aje.Lain la kalau kampus Segamat dulu.
Masjid ad aircond maka hari2 pun nk g solat terawikh..sbb selalu dlu buat kt bilik sbb xthn bau peluh orang (dan peluh sendiri he3)

Okay la tu sbb sepanjang bulan puasa ni saya akan belajar dlm lab aje.mesti sejuk giler kan..
Ha pastu lagi seminggu nak raya baru balik..

p/s:perlukah beli tiket bas awal?wuhu...

Friday, July 13, 2012

University Student and the admirer

Seriously org y ak admirer ni memang byk giler yg sama dengan aku (oh perasan la oi).
Kenapa?
Sebab die ad post2 banyak benda yang ak pun suka except for gundam dan sket2 benda yg ak xfaham..
Benda yg die post mostly ak ske..Antaranya :

Kekkaishi!!Yeah
  1. Die ske SNSD..Aku mmg ske mereka..next
  2. Die post capture gambar Yamapi - dari Proposal Daisakuen.one of my fav cerita.oh..
  3. Kekkaishi..oh ak ske giler cte ni kt ntv7 dlu..skali tgk harga cd RM99.99...hampir nk beli wei..
  4. Bad family - okay ni ak ske sbb ad heechul dan cerita yang lawak..
Die ske sgt korea smpai ckp nk kawen kt sane..hurm..ha3 okay berangan betul ak ni..

p/s: kalau tbe die kawen bleh nanges cmni aida oi..
eh tbe2 nk makan spaghetti plak la rasanya

Thursday, July 12, 2012

University Student and SHOPPING

Hari ni terpaksa la juga keluar bershopping walaupun sendirian.Padahal mememang selalu aje keluar bersendirian ke Giant sahaja.Jauh2 xberani..Selangor sangat tidak selamat berbanding Senggarang yang di jaga ayah saya.Yeah..
Barang kaler kuning dah kena tutup..he3 tp still oren dan kuning
Keluar ingat check la duit sbb dh ready keluarkan 100 dr Bank Islam semalam.Bajet nak la keluarkan sen2 dari Tabung Haji..

Last2..Akaun tidak sah..what???
Oh tidak!!duit dalam Bank Islam hanya ad baki rm48 sahaja!!
Aku kena link kan balik sebab ini kad baru..Siot betul la..

Maka nak bergonjeng sangat pun xberani sekadar rm60.65 sahaja.Ha3 banyak gak tuh..
Ala sekali untuk bulan puasa ni.Senang nak bersahur bagai..

Beli punya beli, sekali tengok most of the barang kaler KUNING dan ORANGE!!
My favourite kaler..

Mekdi pun makan gak sebelum tu..he3

p/s  : haish xmeriah la hidup aku tanpa wang beribu..sob3

Tuesday, July 10, 2012

University Student and .....

        Aku selalu dan suka baca blog orang lain especially yang femes la..Xpun bce pasal komen orang2 yang dah berkahwin..(okay xd kena mengena)
Katanya kahwin itu seronok, secara automatiknya adab kte terjaga (kalau terfikirlah) sebab ad yang tolong jagakan.
Suami la kan siapa la pulak..
Kalau sebelum kahwin ada ayah ..
Tapi macam rajin plak ayah nk call tanya semua hal yang kte buat..
Kita la kena pandai2 sendiri buat apa2 pun bgtau mak ayah..(fewit aku mcm hebat aje kan)..
Bila ak dengar kahwin itu seronok..(oh aida buat post pasal kahwin yea2)..mcm nk kahwin gak ..(eh ke kawen or kahwin or khawin!!)

       Okay2..Tipu2 je ejaan KAHWIN okay..
Ala blog aku takde sape pun yang baca okay.
Sekadar yang part2 cte sal korea je budak dari mana ntah google2 terus dtg page ak..Lawak la tu..

Eh back to main cerita..Okay paper dh habis tadi..Ntah pape yang aku jawab..16 start Linux..Pergh nk dekat raya baru aku balik..Dah macam orang dalam perantauan.Eh boleh hantar dalam surat khabar cmni..

Berbalik kepada soalan kahwin tadi, masa aku kecik2 aku ad cita2 sendiri iaitu..


"Nak kahwin dengan artis atau orang yang popular" -  
okay maksud disini aku memang gedik pun..Jeng3
Pastu makin hari makin berubah (walaupun xdela berubah mana pun)..Aku suka artis korea la plak..Padahal teringat zaman sekolah dulu, ramai giler senior yang aku suka..Ramai2 juga tp ad 1 yang aku suka smpai 3thn..Ha3 dh la name awek die sama dgn nama ak (setakat yg aku tau la)..
Ak ad la mcm terMINAT (ha perlu la caps lock) batch mate (okay padahal ramai gak)..tapi skarang aku rasa die dh ad awek..Pi la sana gedik dgn awek ko..

Pastu kenal korea, aku minat Donghae..Until 2010 aku suka Siwon plak..
Pastu awal thn ni ak ske GDragon (awal sem bulan 4)..
Pastu suka pelakon (ni 1st time ak suka pelakon tau) Lee Tae Sung..

Tbe2 perasaan dah xd dekat mereka semua.Okay sekarang kalau ad sesiapa nk datang meminang (sila pinang along saya dulu walaupun umur dia belum kalahkan Ella - Kak Ella Congrats dh kawen..cepat2 dpt baby...
Tbe2...jeng3 aku terminat balik senior lama..Ceh mentang2 la die dh jadi doktor (bru trainee je kot)..Skodeng2 fb die..he3 xd in relationship..Ada harapan..(ha3 sgt lawak giler aku pny confession)..Yela sbb selalu org kalau baru bercinta 2 hari dh tukar status - In relationship..podah...

Ceh bleh kawen ada Korea cmni..he3
Maksudnye ak ad harapan..selain harapan yang datang dari mimpi yang aku kawen dgn doktor..Okay sila muntah sekarang sbb aku pun sendiri xtau dpt keje apa lagi..

Ala. angan2 je..Kalau jadi pun best jugak (ceh berangan lagi.)
Jumpa dgn die pun xpernah..time sekolah selalu la sbb die pengawas..
Cakap ...hurm maybe time sekolah pernah kot..kot la ak xingat mcm xd pun..ckp dgn orang lain agaknya..
Tp die pun minat korea gak..Ceh..
As a conclusion..jgn baca kalau rasa ini amat gediks..kui3







Ni paling style.he3



Aidan Lee Eric..
Si perasan orang kacak dan pandai akan kahwin dengan die..
Mungkinkah nanti?

Monday, July 09, 2012

University Student and niece Hani

Hani dont cry
This is my niece.Hani Insyirah..
Born 23rd April 2012..
Hehe dh besar ea..
Aunty syg kamoo..

Saturday, July 07, 2012

University Student and Examination

Bad omen happen to me these exam month....
First, my locker have been koyak..besar plak tu..sedey wei..baru 1 sem gne..
Then, several days before my first paper, I got a fever about 2 days..Bad ones..hate it.


Then nak balik rumah last week..
Gne lip ice buka sampai habis nk tgk tinggal berapa sbb jarang guna..
Last2 xbleh tutup..


Balik sini, tersalah naik bus sebab die suruh turun kt rnr ak xtrun.
Merasa la lalu Lembah Klang dan jalan2 cari kawan..pergh..smpai dari ptt kul 12 jadi kul 3 ..style
Sampai kat rumah, tengok koyakan locker main teruk..dasyat ni..
Kemas2 amik shower baru, mouth wash..
Tbe2 terkenang syampoo baru.
Amik celah locker, dah kosong..
Tumpah rupanya..
Kalau botol kecik xpe, ni yang besar plak tu..
Nanti habis paper aku lap la..Banyak tu.


Hari ni plak sebab stay up buat kerja (Alhamdulillah dah siap) kena migrain..
Muntah dan sebagainya..
Cepat la sihat (sihat dah sikit)
Paper dah la back-to-back..
Baca pun xpaham benda (hehehe padahal x baca sgt pun)


Okay da..


p/s: tbe2 dh xske sape2 plak.Perlukah remove gambar si dia?annyong

Monday, July 02, 2012

University Student and kekkon

Yesterday night I dream about kekkon..
Betul ke kekkon ni maksud die itu?
Terpaksa kawen dgn sorg ni..
Bukannya terpaksa sgt pun..
But at the end sgt happy..
Okay thanks Prince Charming..
Jelas sgt muka anda..
Ha3 okay la tu.....
Anda kerja doctor.Ha3 lawak mimpi ak
I hope you're my Prince Charming..he3 perasan

 

Template by BloggerCandy.com