Pages

Friday, May 29, 2015

All About me..

28 Feb hari tu dpt anak sedara lelaki..Habib Imtiyaz namanya..
Cuti puasa (sem) ayah ajak nk g melawat dorg kt kedah..
ha tu je k bai..

ME YOU

SESAJE NAK BUAT BALIK..MENGARUT OR X?
 
RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN
NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends. Everyone tagged has to do the same thing.



IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
MIRACLE - SUPER JUNIOR

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
LOVES BRING SEPARATION - SON HO YOUNG

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL
HATE U, LOVE U - SUPER JUNIOR

HOW DO YOU FEEL TODAY?
SINGING GOT BETTER - AILEE

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
 I'M DIFFERENT - HI SUHYUN

WHAT'S YOUR MOTTO?
BLACK - G-DRAGON

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
CROOKED - G-DRAGON

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
IN FRONT OF MIRROR - GLAM
 

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
SOME - JUNG GI GO FT SOYOU

WHAT IS 2 + 2?
ONE WAY LOVE - HYORIN

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
OPPSS - G.Na

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
GOOD DAY - IU

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
PRETTY LINGERIE - G.Na

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
SHOWER LATER - GARY

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING
KAU KEKASIHKU - SITI NURHALIZA

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
SHADOW - B2st

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
DRIVE - BEASR/B2ST

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
STUPID IN LOVE - MAD CLOWN FT SOYOU

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
GLASS BEAD - G-FRIEND

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
TMR MR - SNSD

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
PURPLE LINE - DBSK

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
ME YOU - SAN E FT BAEK YE RIN 15&

Assignment dan Malas

Semua orang ada sifat malas tapi sifat malas aku memang melampau - lampau.Kenapa?
Sebab aku ada 2 subjek and each ada 3 - so enam (1 tu sbb aku ambik lect tu jd supervisor tesis, so mcm xbuat lg)..
Tu sebab selalu sangat balik rumah, and then internet dh xdpt kt kolej, pastu maxis tetiba xbleh pkai kt Kolej then boleh then xboleh balik..

Berdasarkan apa yang aku belajar sem ni subjek Politik la..

Pembinaan Negara Bangsa..

Actually Malaysia ni pembinaan negara bangsa ataupun Nation State beza dengan negara lain yg ada satu kaum mcm Jepun Korea etc..Why? sebab dorg semua sewarna kulit, seagama dan sebagainya. Kat Malaysia ni plak ada pelbagai kaum, etnik agama apatah lagi.Jadi susah sebenarnya sebab dorg masih ada sifat perkauman..Percaya ke x? Aku x rasis langsung okay.Ini hanya sekadar pendapat aku dan berdasarkan pembacaan buku - buku ilmu..Maka PM pun tubuhkan 1Malaysia yang mcm satu modal/modul kearah pembentukan negara bangsa.
Yela, kalau kita tanya orang Indonesia biasanya even kalau dorg Cina dsb, dorg tetap gelar dorg org Indonesia tapi kalau kita Malaysian tapi still dibahagikan kepada kaum2..
That's why susahnya kita nak bina negara bangsa sebab semangat perkauman masih tebal.Tapi kira okay bagi aku sebab macam istimewanya Malaysia sebab masih kekalkan kaum2 yang ada bukan asimilasikan semua macam negara - negara lain..
Ha lagi satu aku kena buat assignment kritis buku Benedict Anderson..Malas tu tebal..
Then pasal pluralism and primordialisme..

Subjek industri pula kteorg dpt artikel (grup ak) Industrial Society and It's Future..Masa baca aku fikir orang yang tulis ni berfikiran negatif, mcm komunis je..Then, tgk2 die dlm penjara sebab bunuh orang.Pandai tapi tula terlalu pandai pun xelok gak..Kena plak penjara seumur hidup kalau xsilap ak since 1998..Well artikel tu pasal modern society yang terlalu bergantung kepada technology till tak ad kuasa sendiri, manusia tak berkuasa penuh kerana perlu bergantung kepada orang lain untuk hidup..
Lagi, pasal kesan proses perindustrian.Aku ingat nak buat pasal pendidikan tapi pasal integriti pun okay gak kan???
Tesis? Aku fikir macam okay je kalau buat pasal green tech tapi fikir2 kalau buat pasal culture preferences in buying things pn okay gak....

p/s: g library buat apa ntah..Eh ni pasal ada kwn sek ren ak ajak ak g mines BBW ni?Pe cer ni
Hurm cte Producer tu tayang Jumaat Sabtu rupanya.Patutlah payah benor nk kuar kt tv..can't wait!!

Several reasons why I can’t married early..




Ha3 zaman sekarang kira ramai juga yang berlumba – lumba untuk berkahwin awal..Bagi aku bagus la sebab elak zina.Kan zaman sekarang pergaulan yang bebas membawa kepada zina pastu buang anak. Macam yang kita selalu baca dan dengar di akhbar – akhbar dan juga berita. Namun, yela kawen awal pastu muda mentah masih tak tahu asam garam hidup di dunia ni tetiba kena jaga laki, kena jaga bini.Tu yang sebab kahwin awal, janda/duda awal. Tapi tu kira dah macam jodoh dia la juga. Aku tak de la cakap semua orang yang kahwin muda akan bercerai. Tapi mostly memang macam tu. After kahwin baru sedar yang pasangan kita sebenarnya tak sesuai. Last – last jalan penyelesaian adalah penceraian. Kalau cerai tak de anak bagus lah tapi kalau dah beranak pinak memang sakit la..
Eh aku ni melalut aje okay..padahal sebenarnya aku nak cerita la kenapa la aku ni bukan jenis yang patut berkahwin awal walaupun aku dah ambil kursus pra perkahwinan 5 tahun yang lalu…Ha rse macam baru semalam je aku g kursus tersebut.Toing!!!
Oh nak tahu kenapa aku tetiba emo cerita pasal ni? Hurm sebab kecoh pasal budak perempuan yang kahwin dengan laki korea tu. Apalah sangat wei. Budak tu pandai kot. Kalau aku pandai pun mestilah orang korea pun pandang aku.Aku ni hanyalah pelajar siswazah kos plak ntah pape kan?? Actually dorg dah kawen setahun yang lepas pn..Ha after raya kot dorg kawen. Skang dorg kt korea budak perempuan tu tengah exchange student kt Sungdae wei!!Tempat yang aku nk further study sosiologi!!Pastu kawan2 pun stok kawen dengan orang foreigner kan..Memang tak boleh blah… Siot wei!! Ha pedulikan dia, ni sekarang nak cerita pasal aku la.Pasal apa? Pasal kenapa aku tak boleh berkahwin in this exact age..
Umur aku dh nak masuk 26 okay tahun ni but still aku masih student, no working experience pastu result exam semua hampeh – hampeh je..nasib la master ni aku cam jadi pandai sikit..Sikit jela.
Bagi aku antara sebab utama aku tak boleh kawen sekarang (walaupun dah layak bebenor ) adalah kerana makan pakai pun mak bapak tanggung. Ha kos sara hidup aku dari sekolah asrama dulu smpai master ni pun aku masih guna duit mak ayah aku. Nak kena bayar balik tu separuh dari hidup aku. Kalau aku kahwin nanti dahlah pakai duit dorg sebab aku tak kerja lagi (okay ngarut) pastu aku kena bayar balik hutang – hutang aku semua. Barulah boleh hidup dengan lega..Lega ke?
Pastu aku ni jenis yang sensitive..kan pastu hari – hari nak kol mak..Mampu aku nak kahwin and tinggal jejauh (korea esp)..Tak dapat aku bayangkan budak tu kawen umur 21/22 tahun..menangis aku wei sebab time tu ak still tengah belajar degree lagi..Okay sila pitam..
And still aku malas nk memasak untuk orang lain sebab bak kata adik aku kalau aku memasak mesti pening kepala..Memang pun.Rasa macam nak muntah semua..
Memandangkan aku tak ada abang dalam kehidupan aku ni sebab adik beradik aku semua perempuan maka aku memang awkward giler dengan lelaki except ayah aku la..pastu aku memang suka macam layan budak laki ala – ala mak tiri gitu. Kasar je. Yela sebab memang tak biasa. Takkan la aku nak menggedik dengan dorang plak. Tak tahu la aku mcm mana aku nk layan dorg..
Tapi yang paling tak boleh blah alas an aku adalah…aku mana ad bf semua. Aku tak pandai ambik hati lelaki ni.Lantak hang la. Aku tak faham perasaan dorg. Yela kalau dah tak ad jodoh aku tak kahwin nk buat camner..Aku jaga la mak ayah aku sampai aku tua..well2…kan..hidup2…

p/s: it’s life.just bear with it…meow..ha sepupu ak y umo 21 pn dh nk kawen Sep ni.Untunglah kawen kawan sekolah..Aku?
 

Template by BloggerCandy.com