Pages

Saturday, February 27, 2010

I got a broken heart..


One Day with Jay - In memory??
By...Me

Broken heart giler la ni.Ini bukan lg kumpulan 8eight.Tapi apakah daya kte semua especially Hottest..Xdapat nk melawan takdir that Jay is withdrawal from 2pm..How come it happen like that..Nk salahkan Jay pun kte xtau why he do that.But seriously people want to know what he' done during AAA promotion and then after the other member know about that , they agreed for the withdrawal..Tbe xpuas ati kalu dpt tau cte yang sebenarnya baru lega..Ntah la nk kte kesian kt Taecyeon n Junsu and also Wooyoung cause (WY n TY) were being bashing by Hottest la sebb dorang is the most active mamber rite now.Even Nichkhun pun not that active..Junsu is still recovering from his rhinitis if I'm not mistaken..I hate all of this mess..Baru jer ingat nk jemput Jay kt airport..Harapan sia - sia belaka..Hampa seh.Tolonglah...Maybe sekarang nk like Super Junior and 2AM only for these time being..

p/s: I think rmai yg keluar dari Hottest sbb sedih.Ala jgn sedih sampai meleleh air mata.Life must go on..It's not like there is no Jay u will not finished your studies...Rite??

Friday, February 26, 2010

12 RabiulAwal 1431

By...Me

Sebenarnya sejak dari sekolah rendah sampai la sek menengah, ak memang menyambut Maulidur Rasul ni..Tp start last year n this year bukan xsambut cume ak xmasuk la perarakan bagai sebab dh senior la ktekan.Bagi la budak2 kecik masuk.Malu kte ni dh tue2 pegi..Bagi chance la dorang merasa g Perarakan tersebut.


Bersama Tin2 dan Kikie. Tin Zamrud Pink Kikie Baiduri Merah

.Cerita psal sambutan Maulidur Rasul , dulu mase ak still duk Kolej Sempana Alam Buana part 1 dlu ad la ak sambut, mestilah time 2 kan part 1.So kteorg sumer pakai baju kaler biru.Dgn dak2 ni la Farah, Safara, Fatin, Kak Fizah n beberapa org wingmate ak.Pas berarak smpai masjid, kteorg bgerak pulak dgr ceramah Maulidur Rasul..


Mereka2 yang bersama2 dalam sambutan ini..


Tu cte mse kt universiti, kalu mse sek men dulu memang kne la sambut.Pkai baju kurung pas2 berarak dgn sepanduk sambil selawat ke atas Nabi.Memang seronok la..Pastu ak paling ingat time darjah 5 ak sambut Maulidur Rasul pkai baju kuning Ain pastu dapat epal bawak balik ayah amik naik motor (ak betul2 xingat apa yg ak buat time 2).Mse tu ak sek kt Port Dickson lg..

Signifikannyer sambutan Maulidur Rasul ni yelah, berdasarkan tarikh ak lahir, cewah teruja semua , AK LAHIR 12RabiulAwal 1420 Hijrah..Ow krenyer selama ni ak meningkat umur (dalam kalender Islam) tanpa ak sedari..Bukan nyer ak xamik peduli pasal tarikh2 islam hahaha terang2 la kalu sambut MAulidur Rasul 12 RabiulAwal..Kan ad lagu Nasyid tu :

Tercipta satu lembaran sejarah di tanah suci Kota Mekah
Hadir nya ia pe "syahadah" bermulalah sebuah kisah
Malam Isnin subuh yang indah 12 RabiulAwal yang cerah
20 April Tahun gajah lahir la putera yang ....

"" = ak xsure betul ke x..
Ak tau ak lahir 12 RabiulAwal pun sebab ak check kat Facebook..Ayah ak lak kalu xsilap lahir 18RabiulAwal kot.Tahun nyer ak xpasti plak..

Maka ak nk mendoakan kesejahteraan Junjungan besar kita Rasulullah SAW ..dan dengan bertambahnyer umur ak ke 21th, ak akan berusaha menjadi yang terbaik..!!


Pas Habis Sambutan..

p/s: Aik lapar plak..Jom bli makan kt dining..

Thursday, February 25, 2010

Chinese New Year Celebration..

By...Me

Sebenarnya ak dh taip2 siap2 dh pe yg ak buat dari hari sabtu g Klang rumah akk ak yg dh kawin tu..So tgk jer pic yg 2 ni..Huhuhu


Ni semasa kt A&W yg besar giler..Best giler!!


Bergambar sebelum balik..

Monday, February 22, 2010

Kempen Derma Darah

By...Me

Derma darah??Ni dh kali kedua ak try nk derma darah..1st dulu xdpt sebab hal2 tertentu..Mse ni derma nyer hari khamis minggu yang orang lain nk balik cuti..Ak pun awal2 pas kelas Puan Ayu bajet nk g derma darah, tapi last2 malas plak.Dah la balik bilik kul 1 lebeh tu pas melepak kt bilik Mira berjam2 ak tgk adik bilik ak menangis kot..(padahal Hidayah yang bgtau ak).Ok2 pas2 dengan gembiranya adik2 bilik ak kte "Kak Aida g la derma, sempat lagi ni"..
Ak pun pergi la Penawar nk derma.." Ha lepas awak xd orang lg ea"..Ala dorang dh penat sangat la sebab dari pagi rest time solat jer..Wah ramai sungguh derma darah di situ..

Ni wajah darah sedang didermakan

Mase ak nk derma tu, eh isi borang, ad lg 3 org nk derma..Time tu dah 3.30pm..Nk derma tu memang best tapi dh balik derma tu , balik lari2 lg ..


Dorang berkemas nk balik..

Akhirnya sampai kt Zamrud ak trus nk pengsan..Xsedar ak tgh terbaring kt tangga wei!!(nasib baik xd orang lalu time tuh!!!)..Kt bilik plak kunci, ak xbawak kunci so suruh jiran tetangga bukakan pintu..Memang berpeluh jugak la ak.Sampai pucat giler2..Macam mandi peluh pun yea juga..
Pastu tido sejam solat asar....
HABIS!!

p/s: sekarang kalu ad kempen derma darah lagi ak akan fikir 100x nk derma ke x..Eh2 berat ak turun lg la..dari 57kg turun ke 54kg..La ni nk derma darah turun 52kg..Pelik sungguh disitu!!

Friday, February 12, 2010

Malam Semarak Budi 2009 - 2010





By...Me

Eh2 akhirnya ad jugak dinner untuk part 6..Tapi ni untuk sambut part6 last sem yang xd celebrate la..Tema?Merah putih hitam..Ak yang mula2nya nk pkai baju kaler merah trus tukar baju kaler hitam wana..(padahal inner kot)..


Ceh dengan bangga nyer ak menjadi Queen of The Night..Kuang...da..




p/s: Next time ak crite sal derma darah..Ceh bangga di situ...
 

Template by BloggerCandy.com