Pages

Saturday, January 29, 2011

Pemuda Harapan Bangsa??!!

Annoying giler!!Itu la perkataan pertama yang wujud dalam kepala otak ak ble handphone berbunyi kul 3pagi.
Aku memang bajet alarm la kejut bangun subuh.Pelik sangat sebab ak rse mcm kejap aje ak tdo dh nk subuh.
Aku pun tgk la ad no mcm no ak cuma beza 7 dgn 1 je.Dh la ckp loghat kelantan..Aduhai benci betul.3x kot
budak tu kol..Ak angkat je.Bia habis kredit die..
Paginyer (29/1/2011) ak pun bangun la pastu nk g jalan g cuci gigi, cuci kete pastu nk amik laptop tin2 
skali..
Pastu dak tu msg la.Ayat die berbunyi begini..(selepas ak matikan panggilan hp sbb dh smpai Shell)
dan beberapa ayt nl lbkenalan 
"Blh x sy nk knl dgn awk?" ha3 cm pe jer.Ak pun ckp la boleh (dlm mse tu ak dgn tin2 dh tgelak dh..Ceh bajet
je budak ni..Ak tanya nme
"Hardi Aiman..asl sg.buloh..awk asl mne n nama?"ak bgtau la nme ak aida duk felda tenang (kejam kan ak?bagus)
Yg bengap dak ni die bleh tny Tenang tu kt ne?Aish bodoh betul budak ni!!Pastu kteorg (ak n Tin2 g cuci kereta)
Umo die 23 thn.Ak bru je msg "Wei umo brape?" pastu die bls "elok la ckit bhs 2,"
Hah kesah plak aku kan!!Ble ak tny UiTM mne kan(sbb die ckp die dak UiTM Melaka part 3 Food Serving), die ckp Alor Gajah..
Okay fine pastu ak tny la UiTM Alor Gajah ni dekat Londang ke UiTM Lendu .Yg bengap die xtau.Banyak gak ak tny die..
Pastu mintak pic plak kan..
Ni la part yg paling aku benci..Pastu die ckp dh sent.Tp pastu ckp hp die xd kredit plak..Okay fine.Ingat 
aku nk ke bagi pic aku kt ko.Dh la cakap cm pe jer bhs Kelantan tu.Buang karan betul!!
Pastu die call ak pastu ak tny la mcm2 (sbb ak mmg banyak mulut nk tny ni semua...
Ak ckp yg ak dak degree kt Puncak Perdana boleh plak die kt mne ad UiTM kt Puncak, kt Shah Alam ad la.
Aku ckp hbs ak ni UiTM mne plak..Die ckp sepupu die ad je kt Shah Alam.Adui dasar bodoh nk mampus la ko ni
(ha3 dh la ak ni jrg carut kt orang)..Okay fine pastu xd benda nk ckp ak ckp la okay bye..(siap ckp aku ni gemuk hodoh
hitam sumer)..

Pastu yg mcm shal nyer, habis jer call bleh x die msg..
"Jm maen nk" Aku show msg kt Tin2..Wei cm shal la ko!!
Pastu die kol, die tny la jom maen lagi..Ak tny pe benda tu...Okay fine r***n..
Faham x?Pastu sah2 la kena FUCK YOU!!dgn ak (ala patut fuck off!)
Pastu ak letak hp die bg plak msg ni..
"Fuck u 2 ape?wei bdk2 skang cple just nk burik jewla..bkn kaseh syg da..bodo,"(shal giler panggil ak bodo!!!..BTW anyone know what is the meaning of Burik?Ak ni kan blur2 sket)

Begitulah indah nyer bahasa yg di gunakan.Aku geleng2 kepala je bce ayt tu..
Dengar orang kelantan mcm bagus jer.(walaupun semua org xkira negeri pun sme) tp budak2 zaman sekarang mcm pe ntah.Siapa
la yg bakal menerajui negara pasni?Budak2 ni jugak.Aku dh xd g Korea kawen dgn Donghae..


Kepada yang berkenaan, pihak berwajib dan semua institusi pengajian tinggi, tengok2 la pelajar anda..Ada yg keputusan periksa 
bagus, tapi perangai mcm setan je.Baru umu 23 dh pandai benda2 mcm tu.Ni dh biasa sgt la kot..
Mcm cte "AKU MASiH DARA" sebenarnya banyak benda yg x elok ad kt dalam tu.Bimbingan ibubapa penting dalam membina akhlak budak2
zaman sekarang supaya x jadi mcm Setan.Dah la kiamat nk dekat.Lagi dorg ligat buat perangai mcm setan..Sekian..

p/s: Aku harap xd lagi orang cm shal mcm ni ak jmpe kt celah2 mne.Mau ak karate aje dorg ni smpai meninggal dunia...Innalillah

Monday, January 24, 2011

Along saya masuk MAJALAH!!!

     Ingatkan nak buat semua ayat menjadi lebih besar daripada biasa..Eceh ...Kawan - kawan , along saya masuk majalah kawan - kawan!!!
    Tahniah la kepada beliau kerana setelah hampir 8tahun mencuba, baru la dapat masuk majalah.Dulu buat untuk Dara.com xlepas plak, kali ni masuk NUR pun jadilah...



    Well congratulations!!I hope she can be successful on the thing that she want to do...Okay?

p/s:Should I buy this magazine or just  wait for this magazine mom already buy at home?
    Update dh beli pun magazine ni!!Nur FEB BEst!!!

Wednesday, January 19, 2011

Uri Park Dong Ju - Noh Min Woo!!

During Trax time

     Name : Noh Min Woo
     Stage Name: Rose(sevelt)
     Group : Ex Trax
     Birthday : 29 May 1986
     Height : 183 cm
     Weight : 60kg..

Source : Wikipedia

      Yeszzz...Finally I've something to share with you all's..Since yesterday, the salesman/girl of Linguaphone asked me 'bout my english, just then my level of confident boost up..Feeling like typing in English..Ha3 ..
Yes this is the person who playing drum like crazy behind all of his member.Consist of X-Mas (I got a big quarreling with my frenz about his name since it pronounce Christmas rite..ok forget it) Rose, Attack and Typhoon.Thanks again to wikipedia (not the leak ones) their name stand of Typhoon f  the Rose Attack on X-mas..Wow nice name you all!!
      BTW, the first time I know about Trax when they perform with TVXQ for their Triangle song..MinWo goes white and playing drum like crazy at the back..Then I recognize him as Park Dong Ju in My Girlfriend is a Gumiho.He's such a handsome man!Then watching Pasta , the delicious drama.At first, I really though that the person with the long hair is Par Ga Hee cameo in the drama, but that is no story about Gahee starred or cameo in the drama.Then, I realized, Its Noh Min Woo!!

You can see the resemblance here or watch Pasta! 
 
   He also starred in T-ara Yayaya MV as the boy who tied by T-ara.At that time, he looks like Hyun Bin from the Secreet Garden (I just know that he and Hyegyo already breakup, is it true?) It maybe Hyun Bin who looks like him bcoz he got thinner then his presence before..or maybe bcoz they got the same haircut??

A little resemblance 
  
    
credit pics:shoes92.livejournal.com
                dramabeans.com
                mynnashawol.blogspot.com
                thehotspicykimchi.com
                meylaniaryanti.wordpress.com


p/s: For More Information , check their wikipedia yourselves okay ..here

Sunday, January 09, 2011

Mempersembahkan Aleeya Zawani..

          Semalam datang la Ayah Mak Angah Ain Nor serta Abg Zali dan Ainul serta the newest gift from GOD..He3 ak sebenarnya tak tahu baby tu dh bagi nme.Okay fine, lastly dapat gak tau nama die.Semua orang pun nk letak nama Aleeya..Okay lah tu dalam kelas nanti boleh dapat tempat yang depan mase exam..Kan exam ikut nme A ke B.Biasanya kalau name Abdul memang tempat dorang yang paling atas sekali..Eh membebel mengarut sampai ke hujung dunia.Eceh..

Si Comel 2 hari
      Aku suruh my mom bawa baju kurung 4 helai (tambah 5 helai yg aku bawa) mak aku bagi 7helai terus!!Dah berapa helai sumer?12helai!!!Yeah you heard it right..12 helai.Mampus ak pakai baju kurung hari2.Dah la kelas ad 4hari jer.Rabu mayb ad 1 kelas je.Bahasa asing..

Kecil saje 2.2kg..0.7kg lg nk berat cm ak
    Wei bahasa asing nak amik pe ni?Bahasa mandarin atau Jepun?Tin2 Safara sumer ckp bhs tu susah giler nak mati (okay xde la smpai mati sebab dorg still idup lg) Ntah la serah pada takdir aku dapat bahasa pe.Nak bahasa yg senang je..



Little Angel sleeping like there's no 2moro..ho3
     Okay smpai disini sahaja nota ringkas saya disini.Saya kepilkan dgn gmbr baby dari FB kakak saya sbb pic dtg smlm ad 1keping xtransfer pun kt laptop..

Wednesday, January 05, 2011

Degree Puncak Perdana 2011

My 3 semester roommates and 3years friend..Miss u!!
          Apa khabar?Selamat kembali ke medan blogging...Ha3 hidup di rantauan penuh pancaroba..Dah la krim muka nano white aku ntah letak mne ye?Carik pun tak jumpe...Ish3 pelik btul lah.Padahal dah letak dalam beg.Maybe aku xcheck habis lagi barang aku ni.Mak n Nor cakap xde pun kt rmh..



Precious friend!!


      Perasaan duk kt sini?Hurm boleh la kalu tension gi bunuh diri.Petang - petang memang bosan.Sebab rumah besar sangat sampai tak tahu nak lepak mane..Boleh la kalu nak lepak bilik tin2 dan kiki..


My niece.Gonna get a new one cat and a new niece!!

     Kelas?Ad 20 kot..?Makin bertambah la nanti..Dah la ad kelas malam sampai kul 9 malam!!Boleh percaya x?Okay x percaya xpe tapi mmg smpai 2x kelas smpai malam dari 6.10-9.00..Owhh WTF...
Being a commander is the best things happen in my life..
Miss Awie so damn much!!


    Akhir kata sampai disini sahaja coretan saya kali ini.Sehingga bertemu kembali..Da..


p/s: Next sem naik 2-7/9..Boleh keje time cuti 3bulan yg lame itu!
 

Template by BloggerCandy.com