Pages

Saturday, January 29, 2011

Pemuda Harapan Bangsa??!!

Annoying giler!!Itu la perkataan pertama yang wujud dalam kepala otak ak ble handphone berbunyi kul 3pagi.
Aku memang bajet alarm la kejut bangun subuh.Pelik sangat sebab ak rse mcm kejap aje ak tdo dh nk subuh.
Aku pun tgk la ad no mcm no ak cuma beza 7 dgn 1 je.Dh la ckp loghat kelantan..Aduhai benci betul.3x kot
budak tu kol..Ak angkat je.Bia habis kredit die..
Paginyer (29/1/2011) ak pun bangun la pastu nk g jalan g cuci gigi, cuci kete pastu nk amik laptop tin2 
skali..
Pastu dak tu msg la.Ayat die berbunyi begini..(selepas ak matikan panggilan hp sbb dh smpai Shell)
dan beberapa ayt nl lbkenalan 
"Blh x sy nk knl dgn awk?" ha3 cm pe jer.Ak pun ckp la boleh (dlm mse tu ak dgn tin2 dh tgelak dh..Ceh bajet
je budak ni..Ak tanya nme
"Hardi Aiman..asl sg.buloh..awk asl mne n nama?"ak bgtau la nme ak aida duk felda tenang (kejam kan ak?bagus)
Yg bengap dak ni die bleh tny Tenang tu kt ne?Aish bodoh betul budak ni!!Pastu kteorg (ak n Tin2 g cuci kereta)
Umo die 23 thn.Ak bru je msg "Wei umo brape?" pastu die bls "elok la ckit bhs 2,"
Hah kesah plak aku kan!!Ble ak tny UiTM mne kan(sbb die ckp die dak UiTM Melaka part 3 Food Serving), die ckp Alor Gajah..
Okay fine pastu ak tny la UiTM Alor Gajah ni dekat Londang ke UiTM Lendu .Yg bengap die xtau.Banyak gak ak tny die..
Pastu mintak pic plak kan..
Ni la part yg paling aku benci..Pastu die ckp dh sent.Tp pastu ckp hp die xd kredit plak..Okay fine.Ingat 
aku nk ke bagi pic aku kt ko.Dh la cakap cm pe jer bhs Kelantan tu.Buang karan betul!!
Pastu die call ak pastu ak tny la mcm2 (sbb ak mmg banyak mulut nk tny ni semua...
Ak ckp yg ak dak degree kt Puncak Perdana boleh plak die kt mne ad UiTM kt Puncak, kt Shah Alam ad la.
Aku ckp hbs ak ni UiTM mne plak..Die ckp sepupu die ad je kt Shah Alam.Adui dasar bodoh nk mampus la ko ni
(ha3 dh la ak ni jrg carut kt orang)..Okay fine pastu xd benda nk ckp ak ckp la okay bye..(siap ckp aku ni gemuk hodoh
hitam sumer)..

Pastu yg mcm shal nyer, habis jer call bleh x die msg..
"Jm maen nk" Aku show msg kt Tin2..Wei cm shal la ko!!
Pastu die kol, die tny la jom maen lagi..Ak tny pe benda tu...Okay fine r***n..
Faham x?Pastu sah2 la kena FUCK YOU!!dgn ak (ala patut fuck off!)
Pastu ak letak hp die bg plak msg ni..
"Fuck u 2 ape?wei bdk2 skang cple just nk burik jewla..bkn kaseh syg da..bodo,"(shal giler panggil ak bodo!!!..BTW anyone know what is the meaning of Burik?Ak ni kan blur2 sket)

Begitulah indah nyer bahasa yg di gunakan.Aku geleng2 kepala je bce ayt tu..
Dengar orang kelantan mcm bagus jer.(walaupun semua org xkira negeri pun sme) tp budak2 zaman sekarang mcm pe ntah.Siapa
la yg bakal menerajui negara pasni?Budak2 ni jugak.Aku dh xd g Korea kawen dgn Donghae..


Kepada yang berkenaan, pihak berwajib dan semua institusi pengajian tinggi, tengok2 la pelajar anda..Ada yg keputusan periksa 
bagus, tapi perangai mcm setan je.Baru umu 23 dh pandai benda2 mcm tu.Ni dh biasa sgt la kot..
Mcm cte "AKU MASiH DARA" sebenarnya banyak benda yg x elok ad kt dalam tu.Bimbingan ibubapa penting dalam membina akhlak budak2
zaman sekarang supaya x jadi mcm Setan.Dah la kiamat nk dekat.Lagi dorg ligat buat perangai mcm setan..Sekian..

p/s: Aku harap xd lagi orang cm shal mcm ni ak jmpe kt celah2 mne.Mau ak karate aje dorg ni smpai meninggal dunia...Innalillah

1 comment:

~kiTa SemUa~ said...

gila la beb..bdak tu cakap mcm tu kat ko...memag s**l tol dia tu....seram plak aku baca cita ko ni....sabar ye...

 

Template by BloggerCandy.com