Pages

Thursday, December 02, 2010

Oh! My Lady yang menghampakan..

                  Dah tgk Oh! My Lady?Cerita yang Tin2 suh ak download awl thn hari tu..Wei nasib baik x penat2 kan diri download cerita 16 episod tu..Nasib baik lah jugak ak xlupa diri sampai beli dvd original cerita tu..
     Why? Sebab cerita tu hambar kot..Kalau aku la jd wife Siwon, aku cakap kt die..

                   "Oppa, xpayah berlakon cerita ni.Mcm xbest je jalan cerita die...Watak x mencabar langsung," ujarku kepada Siwon..
                    "Tak boleh la kalau macam tu.Oppa dah sign kontrak,"balas Siwon..

                  Cerita ni yang aku watak die tetap pendirian hanyalah Reporter Han sahaja.Elok la die tetap dgn pendirian diri untuk terus follow cerita SungMinWoo tu...Bagi aku watak2 yang ad..

Watak utama : Sung Min Woo..(Choi Siwon)
           Perangai die dlm cerita ni xboleh di duga.Kalau perangai ko baik mcm mne pun, xkan awal2 xske budak kecik tu, tbe2 je sbb tgk budak kt tepi jalan kne tinggal dgn mak die boleh trus sayang kt anak die..Mengarut betul.Pastu asyik tgk die praktis musikal tu aje...Tunjuk la sikit yang die ad improve dalam bidang lakonan.Ni tunjuk yang die berlakon musikal dgn commercial plak..Pastu kalau nmpk Yura terus meleleh air liur..Tak masuk akal benar..Benci ar ak!!!Girlfriend die yang lahirkan Ye-Eun pun xnmpk batang hidung habis mcm tu aje..Pelik sungguh pelik..Pasal yang blackmailed mengenai eksiden motor dulu, xd pun bgtau..Xfaham betul aku dengan orang yang buat cerita ni..Hambar..Pastu tbe2 je die nk kawen dgn Gae Hwa..Mcm nak habiskan cerita ni cepat2 aje.Tergesa - gesa sgt plak ak tgk..

Watak : Yoon Gae Hwa (Chae Rim)
       Awal - awal cerita ni memang best kot.Kalau tgk balik aku suke mase awal - awal episod aje.Kenapa?Sbb mcm comel plak.Dh hujung - hujung mcm mengarut.Okay watak GaeHwa ni cuma mcm pelik plak hanya sbb takut die xnk kawen..MakCik ni pun pelik gak..Kalu ko kne usha dgn org mestilah ko ske kan?ha3..Pelik2 tiap2 watak pun pelik..Xde perangai sendiri..

Watak : Yoo Si Joon (Wakil Yoo)
      Watak ni paling hambar..Tolong la ad ke laki hambar mcm ni?Kalau ad cmner boleh kawen..Okay xbyk nk komen watak ni..Hambar sgt..

Watak : Han Jung Ah (Isteri Wakil Yoo)
      Watak pengajar tarian MinWoo.Hambar giler gak.Tp best la dr hambar langsung...

Watak : Hong Yura (gf MinWoo)
     Watak ni balik dr oc pastu nk mintak MinWoo endorse baju die..Pastu perangai yang berubah - ubah..Kejap mcm marah dgn MinWoo pastu nk rapat dgn die..Pelik2..

Watak : Manager Jung
  Manager MinWoo yang ugut die sbb kes motor 3thn lepas.Mcm xbest plak watak die..


Watak - watak tambahan dan cameo..
Watak bf isteri wakil Yoo tu mcm xperlu aje aku rase.Hambar je dan xmberi impak yang mendalam terhadap OML ni..Kenapa aku xpasti.Yang pasti Wakil Yoo xpeduli sgt pun kehadiran die..Kawan MinWoo yg buka kedai Minuman tu pun xpayah masukkan pun..Minji san Byung Hak (ex suami Gaehwa ) xde pun xpe..
Oh ep 7 cameo Sooyoung, Hyoyeon dan Jessica...Ala sekadar amik gmbr je untuk peragaan MinWoo..Pakaian dorg biase sgt2..Hambar giler part tu...

Yang xperlu :
1. BF isteri Wakil Yoo.
2. Minji dan ayah die
3. Penolong MinWoo yang selalu bawa kereta die..
4. Ex gf Min woo (mmg xd pun)
Ntah la ad byk lg..

Yang perlu :
1. Parents Minwoo (biar lagi thrill giler cte ni)
2. Cameo Super Junior.Mesti best.
3. Kalau watak die byk, kuarkan mak Yeeun means GF Minwoo..tp die xd watak pun..Bosan.

Kesimpulannya, cerita Oh! My Lady yang dikatakan komedi romatik ni xkomedi pun dan romantik..Ad la sesetengah part yang dikatakan romantik dan komedi.Banyak aku tgk MinWoo buat muka kelakar (yg xkelakar kot sbb Siwon kan macho je) dan gigit kain time Ye Eun buat sepah. Kesimpulan yang jelas


                 Oh! My Lady tak best..Sekian..






Terima Kasih Director  Park Young Soo kerana menerbitkan drama hambar ini dan  Park Young Soo yang menjadi screenwriter untuk cerita ni..Hohohohooo..

p/s: No picture since internet is low.anyone wanna read it in english, just go to Google Translate.da

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com