Pages

Tuesday, May 08, 2012

Habis Midterm

Ha midterm dah habis..(dah lama la)..
Internet baru leh pakai dengan lau.(walau tak laju sgt)
Pastu sekarang tengah sibuk (xde la sibuk sgt pun) buat ITPM dengan SA.
Ha doa2 la dapat g Tabung Haji next weel.
Den dah xlarat dh ha nk pening2 buat keje ITPM dgn SA without knowing anything..

Harini plak ak malas nak g Induk appointment gigi.
Malas la..
Xde mood ak..

Pergh ble nak balik rumah..


Mak and ayah Raja and Ratu MarryBrown..

Anak - anak yang lapar..

Dari tepi..

Pastu g hantar mak g Sri Medan.Kteorg main kt luar surau yang xd telekung.

Hurm..
Baby ada kt rumah kot..
Ha tbe2 ak teringat bila tengok pic2 ni.Ni gmbr bukan time cuti midterm.Ni gambar cuti midterm adik ak.Cuti xsame UiTM dan univ lain. So den balik la 2 hari.Pergh lama duduk dalam bus aje.4jam rasa kebas punggung..

Cerita nyer macam ni macha..

Hari sabtu tu kteorg g MarryBrown, pastu dah dekat2 dengan masa mak nk kena g belajar masak kt Balai Polis Sri Medan..Terus ikut mak g sana...
Pastu ayah drive la ntah smpai mana pun xtau la..
Masuk satu surau atau aku rasa masjid kot..
Ayah senang la solat dulu.Aku dengan dak dua orang ni plak cuba cari telekung sebab xbawa telekung dari rumah.
Yela mana tau nak kena solat kat luar.Selalu bawa aje teleking.Coincidence betul xbawak telekung..
Maka, ak nampak kain pelikat yang ad kt luar (bahagian dalam kunci kot)..
Aku cadangkan kt adik2 aku " Kte pakai buat tutup kaki je.Janji tutup aurat.."
Pastu ak siap2 ak pun solat dulu..
Pastu ak dengar suara Azi gelak2 kt tepi ckp cam hantu la ape la..
Aku teruskan solat..
Asalamualaikum warah matullah..Aku toleh kanan pastu kiri..
Terkejut aku..Adik ak yang NOr tu pakai kain pelikat kt kepala die skali..
Aku mmg terkejut sampai nk tergelak...Pakaicam pengganas kot..Oh cuak2..
 Ada rupa mcam pocong pun yea gak..
Habis dorg solat ak pun gelak2.
Haish adik2 aku,nasib la xd orang solat tiem tu.
Pastu kteorg tgk ikan2 kat luar
Ni la ikan die.Tapi x capture sumer kot..Rugi2
 Sampailupa diri..Ayah plak dah tidur dalam kete..Dah pukul 4 tbe2 ramai plak datang..
Terus ayah ajak g solat tempat lain.Ha kt sini baru la ad telekung..
Balik tu, hujan dah basahkan baju yang dekat ampaian..
ha3 sekian..

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com