Pages

Monday, February 22, 2010

Kempen Derma Darah

By...Me

Derma darah??Ni dh kali kedua ak try nk derma darah..1st dulu xdpt sebab hal2 tertentu..Mse ni derma nyer hari khamis minggu yang orang lain nk balik cuti..Ak pun awal2 pas kelas Puan Ayu bajet nk g derma darah, tapi last2 malas plak.Dah la balik bilik kul 1 lebeh tu pas melepak kt bilik Mira berjam2 ak tgk adik bilik ak menangis kot..(padahal Hidayah yang bgtau ak).Ok2 pas2 dengan gembiranya adik2 bilik ak kte "Kak Aida g la derma, sempat lagi ni"..
Ak pun pergi la Penawar nk derma.." Ha lepas awak xd orang lg ea"..Ala dorang dh penat sangat la sebab dari pagi rest time solat jer..Wah ramai sungguh derma darah di situ..

Ni wajah darah sedang didermakan

Mase ak nk derma tu, eh isi borang, ad lg 3 org nk derma..Time tu dah 3.30pm..Nk derma tu memang best tapi dh balik derma tu , balik lari2 lg ..


Dorang berkemas nk balik..

Akhirnya sampai kt Zamrud ak trus nk pengsan..Xsedar ak tgh terbaring kt tangga wei!!(nasib baik xd orang lalu time tuh!!!)..Kt bilik plak kunci, ak xbawak kunci so suruh jiran tetangga bukakan pintu..Memang berpeluh jugak la ak.Sampai pucat giler2..Macam mandi peluh pun yea juga..
Pastu tido sejam solat asar....
HABIS!!

p/s: sekarang kalu ad kempen derma darah lagi ak akan fikir 100x nk derma ke x..Eh2 berat ak turun lg la..dari 57kg turun ke 54kg..La ni nk derma darah turun 52kg..Pelik sungguh disitu!!

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com