Pages

Friday, February 26, 2010

12 RabiulAwal 1431

By...Me

Sebenarnya sejak dari sekolah rendah sampai la sek menengah, ak memang menyambut Maulidur Rasul ni..Tp start last year n this year bukan xsambut cume ak xmasuk la perarakan bagai sebab dh senior la ktekan.Bagi la budak2 kecik masuk.Malu kte ni dh tue2 pegi..Bagi chance la dorang merasa g Perarakan tersebut.


Bersama Tin2 dan Kikie. Tin Zamrud Pink Kikie Baiduri Merah

.Cerita psal sambutan Maulidur Rasul , dulu mase ak still duk Kolej Sempana Alam Buana part 1 dlu ad la ak sambut, mestilah time 2 kan part 1.So kteorg sumer pakai baju kaler biru.Dgn dak2 ni la Farah, Safara, Fatin, Kak Fizah n beberapa org wingmate ak.Pas berarak smpai masjid, kteorg bgerak pulak dgr ceramah Maulidur Rasul..


Mereka2 yang bersama2 dalam sambutan ini..


Tu cte mse kt universiti, kalu mse sek men dulu memang kne la sambut.Pkai baju kurung pas2 berarak dgn sepanduk sambil selawat ke atas Nabi.Memang seronok la..Pastu ak paling ingat time darjah 5 ak sambut Maulidur Rasul pkai baju kuning Ain pastu dapat epal bawak balik ayah amik naik motor (ak betul2 xingat apa yg ak buat time 2).Mse tu ak sek kt Port Dickson lg..

Signifikannyer sambutan Maulidur Rasul ni yelah, berdasarkan tarikh ak lahir, cewah teruja semua , AK LAHIR 12RabiulAwal 1420 Hijrah..Ow krenyer selama ni ak meningkat umur (dalam kalender Islam) tanpa ak sedari..Bukan nyer ak xamik peduli pasal tarikh2 islam hahaha terang2 la kalu sambut MAulidur Rasul 12 RabiulAwal..Kan ad lagu Nasyid tu :

Tercipta satu lembaran sejarah di tanah suci Kota Mekah
Hadir nya ia pe "syahadah" bermulalah sebuah kisah
Malam Isnin subuh yang indah 12 RabiulAwal yang cerah
20 April Tahun gajah lahir la putera yang ....

"" = ak xsure betul ke x..
Ak tau ak lahir 12 RabiulAwal pun sebab ak check kat Facebook..Ayah ak lak kalu xsilap lahir 18RabiulAwal kot.Tahun nyer ak xpasti plak..

Maka ak nk mendoakan kesejahteraan Junjungan besar kita Rasulullah SAW ..dan dengan bertambahnyer umur ak ke 21th, ak akan berusaha menjadi yang terbaik..!!


Pas Habis Sambutan..

p/s: Aik lapar plak..Jom bli makan kt dining..

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com